jan-willem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 december 2019 door Patrick Simons

Jan-Willem vraagt zich af of de Joodse wetten ook gelden voor christenen: "Het shabbatsgebod is ook voor ons"

Hoe goed kennen we de Bijbel eigenlijk? Zijn we vooral bezig met wat Jezus voor ons heeft gedaan of willen we ook daadwerkelijk leren van het onderwijs én de daden van Jezus? Het zijn vragen die Jan-Willem van den Bosch zichzelf stelde, toen hij besloot om het boek 'In Geest en Waarheid' te schrijven, een boek waar iedere christen veel van kan leren, vooral vanuit de Torah. CIP.nl sprak met hem over onder meer de Torah, Jezus en ouderlijk gezag. Vandaag deel 2: christenen en de Torah.

"Ik denk dat de Torah door christenen best wel verwaarloosd wordt", valt Jan-Willem met de deur in huis: "Dat heeft te maken met het feit dat het onderwijs van Jezus vaak helemaal niet centraal gesteld wordt. Er wordt vooral veel óver Jezus verteld. Over wat Hij gedaan heeft voor ons, over dat Hij kwam om voor ons te lijden en te sterven. Natuurlijk is dat heel belangrijk en de kern van het geloof. Maar daar stopt het niet. Hij onderwees de Torah. De heilige Schrift bestond voor Jezus uit de eerste vijf boeken van de Bijbel, de Torah en de bijbehorende Profetenlezingen die daarnaar terugverwijzen, de Haftorah. Daaruit heeft Hij zijn leerlingen onderwezen. Dát was Zijn passie en dáár sprak Hij uit in de synagoge. Hij heeft vanuit de Torah onderwezen wie Hij was en wat het Koninkrijk van God inhield (Matth. 5:17ev, Luk. 24:27)."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jan-Willem van den Bosch
- Jan-Willem: "In onze theologie herkennen Zijn eigen Joodse broeders Jezus nauwelijks meer"
- Jan-Willem ziet ouderlijk gezag wankelen: "Dit leidt tot een beeld van een lievige God die alles goed vindt"
Meer over Jan-Willem van den Bosch »

Klik hier om 'In Geest en Waarheid' te bestellen

Reacties

J
Zoveel misvattingen in één artikel dat inhoudelijk commentaar eigenlijk niet te doen is. Ik kan degenen die onrustig worden door predikers van de Wet Romeinen 6 tm 8 en de Galatenbrief en eigenlijk alle onderwijs van Paulus van harte aanbevelen. Weet hoe het zit en laat je niet opnieuw een juk van mensen opleggen.
De enige reactie mogelijk. Bedankt.
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events