blokhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

12 december 2019 door Patrick Simons

Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"

"Ik kreeg een kaart met de tekst 'God plan is groter dan jullie verdriet'. Daar werd ik ook best wel boos over." Zondag was staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis te gast bij het televisieprogramma De Verwondering. Er volgde een openhartig gesprek met de CU-politicus waarin hij onder meer uitvoerig sprak over het overlijden van zijn dochter Julia en de periode daarna. Ook sprak hij kort over zijn veranderende visie op homoseksualiteit.

Tijdens het gesprek komt de documentaire over Frans, het homoseksuele neefje van Blokhuis ter sprake. Volgens de presentatrice valt vooral de onvoorwaardelijk vaderliefde van de vader van Frans, de tweelingbroer van Paul Blokhuis, op in de documentaire. De staatssecretaris vertelt dat hij door zijn neefje minder zwart-wit is gaan denken. "Bijvoorbeeld over de homoseksuele medemens. Eerst dacht ik: dat is de foute keuze, het zou fijn zijn als je iets anders doet. Daar ben ik veel genuanceerder over gaan denken. Dat heeft ook met mijn geloofsontwikkeling te maken. Ik denk dat God vooral een God is van liefde die het beste voor heeft met mensen en die niet klaar staat met een knuppel om foute dingen af te straffen. Ik kreeg zelf ook kippenvel van dat programma. De vader van Frans is niet alleen mijn tweelingbroer maar ook mijn beste vriend."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik was bang dat het kindje op mijn ex zou gaan lijken"
- Dennis was satanist: "Heel mijn leven vocht ik tegen de Schepper van hemel en aarde"
- Silvia werd misbruikt en mishandeld door migrant die ze in haar huis opving: "Ik was echt doodsbang"
Meer over Levensverhalen »

Bekijk de hele uitzending

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Wat een ontzettend mooie uitzending van een geweldig mens die op een onbegrijpelijke wijze praat over liefde. Ik zou deze uitzending in een kerkdienst willen beluisteren in plaats van een preek. Wat is dit een teer gesprek!

Ik ben ontroerd!
Inderdaad is God vooral een God van liefde die het beste voor heeft met mensen!

Juist DAAROM verlangt Hij er intens naar dat wij ons aan Zijn heilzame leefregels en scheppingsorde houden, en niet goedpraten wat niet naar Zijn wil is.
Blokhuis zei :”Terwijl ik vroeger toch ook wel meer de gedachte had dat het een man was die met een stok kon knuppelen”.

Jammer dat er op deze toon gepraat wordt over de rechtvaardige straffen van God in het OT.

Het is toch uiterst rechtvaardig om mensen zwaar te straffen, die kinderen in het vuur gooien als offer voor hun afgoden?
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (10)