CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2019 door Geerten van Breugel

Waarom Kees van der Staaij clashte met Kamerleden van PvdA, D66 en GroenLinks - CIP Podcast

Een heftig debat was het, afgelopen week tussen Kamerleden van de D66, VVD, GroenLinks, PvdA en SGP. Vooral Van der Staaij en Ploumen voerden een verbaal gevecht over abortusdemonstranten en de feiten die daar aan ten grondslag liggen. Hoog tijd voor Patrick en Jeffrey om de laatste ontwikkelingen te bespreken in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Spotify

“Het debat heeft een voorgeschiedenis“, vertelt Jeffrey. “Eerder dit jaar demonstreerden christelijke activisten bij abortusklinieken. EenVandaag maakte daar uitgebreide reportages over en maakten melding van intimidatie en bekladding. Stichting Schreeuw om Leven werd hier ook van beschuldigd, maar ontkende diverse keren dat ze zich schuldig maakten aan het intimideren van vrouwen. Kees van der Staaij neemt het voortdurend voor hen op, zegt dat ze geen bewijs hebben en noemt het “framing“.“ Tegelijkertijd bemoeide ook minister Hugo de Jonge zich met de zaak en pleitte hij voor bufferzones bij de klinieken. En dat is nogal opmerkelijk, vindt Jeffrey. “Meestal komen er over dergelijke onderwerpen voorstellen uit de Tweede Kamer en doet een minister er wat mee. Nu was het andersom, al drongen wel diverse mensen erop aan. De nood is blijkbaar hoog.“ 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Onze liefdevolle Vader maakt geen onderscheid tussen degenen die het leven verketteren en zij die het leven verdedigen. Hij houdt van iedereen evenveel, maar Hij keurt zaken zoals de moord in de moederschoot niet goed. We moeten blijven waken, bidden en helpen bij abortusklinieken waar mogelijk. Hopelijk gaan de politici de inzichten van Kees van der Staaij ooit inzien.
Ja, het gaat hier om kinderen die dag in, dag uit ondraaglijk lijden en voor wie het spoedige levenseinde onvermijdelijk is. Deze ouders willen hun kind niet verliezen – daar willen ze niet aan denken, want hun hart huilt – maar zij smeken, dat hun lieveling verder ernstig lijden mag worden bespaard. Als pastor zou ik hen dan niet in de steek willen laten, maar bij hen willen blijven met de troost van het Evangelie, dat we dank zij Christus verder mogen kijken dan dood en graf.
Ik besef dat het moeten loslaten van een kind nog eens extra verdrietig is voor die ouders, die deze hoop van het evangelie niet kennen. Moge God zich over hen ontfermen.