Wise man
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 december 2019 door Patrick Goede

Vooraanstaand theoloog Tom Wright vindt dat vrouwen ook in de kerk mogen spreken

De Britse nieuwtestamenticus Tom Wright heeft een lans gebroken voor het spreken van vrouwen in de kerk. In de podcast "Ask NT Wright anything" gaat de theoloog dieper in op de rol van vrouwen en bepleit hij waarom vrouwen kerkleiders en sprekers zouden moeten zijn. "Dat vrouwen de eerste personen waren die Jezus na zijn opstanding zagen is contracultureel, zij moesten als eersten gaan verkondigen dat Jezus leeft. Zoiets verzin je niet", zegt Wright.

"In alle vier evangeliën komt dit naar voren. De complete kerkelijke bediening komt voort uit de verspreiding van het nieuws door deze vrouwen. De discipelen hadden Jezus allemaal op hun eigen manier verlaten. Kennelijk wilde God dat het evangelie op deze manier de wereld in kwam. Was dit dan een eenmalige uitzondering? Absoluut niet, kijk maar naar Romeinen 16", vervolgt Tom Wright zijn relaas.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Wright zegt .“ een paar verzen misbruikt en uitvergroot “ ??? Volgens mij negeert deze vooraanstaande theoloog zelf de meeste teksten in de Schrift die het tegendeel bewijzen.

De visie van Wright is m.i. doordrenkt van de tijdgeest. Wie het OT en het NT serieus wil nemen zal niet met de uitleg van Wright kunnen instemmen.
K
Wij zijn heidenen. Uit het NT blijkt duidelijk dat het niet de bedoeling was dat heidenen als joden moesten worden (besneden en houden aan joodse wetten). Maar de heidenen in de tijd van Paulus hadden wel richtlijnen nodig om christelijk te leven. Onvermijdelijk hebben die richtlijnen dus een vertrekpunt in heidense gebruiken van die tijd. Ofwel, de brieven van Paulus zijn al doordrenkt van een tijdgeest en alles behalve een tijdloze richtlijn.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.