Ds. J. M. D. de Heer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 december 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. De Heer over kritiek op de reformatorische cultuur: "Het is geen gunstig teken als je in de kerk nog nooit gehuild hebt"

“Het is geen gunstig teken als je in de kerk nog nooit gehuild hebt”, zegt ds. J. M. D. de Heer. Volgens de predikant uit de Gereformeerde Gemeenten worden in de evangelische beweging te vaak emoties opgewekt. Vergeet hij hiermee dat ook in de reformatorische traditie gevoel een grote rol speelt? En waarom ligt de nadruk in zijn kerk vaak op het doorleven van je eigen zonden? CIP.nl stelde deze vragen aan de dominee naar aanleiding van zijn nieuwe uitgave ‘Opwekkingsmuziek’.

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken uitspraken van ds. De Heer over opwekkingsmuziek in de CIP Podcast. Beluister dit fragment vanaf minuut 27.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Waarom moet deze man zich zo afzetten tegen evangelische broeders die de zelfde Jezus Christus belijden? Waarom moet hij hen de maat nemen? Het beste wat deze man kan denken is dat er geen grotere zondaar is dat hij zelf (zeker in het licht van zijn eigen theologie). Als hij dat zou doen, zou hij wellicht ook wat minder veroordelend zijn over zijn broeders en zuster in Christus.
Niet om goed te praten, maar de andere kant zet zich dus ook tegen hem af. Ik denk dat er wederzijds veel onbegrip is omdat het twee compleet andere culturen zijn.

Daarnaast denk ik dat op een goede manier elkaar de maat nemen helemaal niet slecht is. Mensen kunnen alleen zo slecht tegen een andere mening tegenwoordig. Elkaar scherp houden!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!