Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 december 2019 door Willem J. Ouweneel

Waarom 7 december een bijzondere en gedenkwaardige datum is

Vandaag is het 6 december. Dat is natuurlijk bijzonder belangrijk, want dat is de naamdag van de heilige bisschop Nicolaas van Myra (volgens de overlevering overleden op 6 december 342 of 352 n.Chr.), beter bekend als Sinterklaas.

Ja ja, ik vergis me niet. Niet 5, maar 6 december is de naamdag van Sinterklaas. Dat wij het altijd over de vijfde hebben (‘5 december, 5 december, ja, dat is een fijne dag’), berust op een oeroude bijbelse gedachte, namelijk dat het etmaal begint op de vooravond (kijk maar in Gen. 1: ‘het was avond geweest en het was morgen geweest [niet andersom!], de zoveelste dag’). Oftewel: 6 december begint bij zonsondergang op 5 december. Daarom valt Kerstavond ook op de 24ste, want dat is de vooravond van 25 december. Zo doen de Joden het nog steeds: Pasen begint op de vooravond, dat is de zogenaamde Sederavond. Grote Verzoendag begint op de vooravond met het Kol Nidré, enzovoort. Elke joodse feestdag begint op de vooravond bij zonsondergang. Zo begint ook elke sabbat op de vrijdagavond bij zonsondergang; ’s winters dus heel vroeg, ’s zomers heel laat.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Amen.

Nu brengt de HEERE ongelovige Joden naar het land … je zou maar zulke huurders in je huis hebben … maar alles zal goed komen!
T
7 december is inderdaad een bijzondere datum. Onder andere viel Japan op 7 december 1941 de Amerikaanse vlootbasis Pearl Harbour aan. Daardoor kwam Amerika in oorlog met Japan. Op 11 december 1941 blunderde Hitler door zélf aan Amerika de oorlog te verklaren. Daardoor kwam Amerika in de Tweede Wereldoorlog.
De koran is een mengsel van verzinsels van demonen, verhalen van mensen en kinderverhalen (bedtimestorys) uit de 2e tot 4e eeuw voor Christus. Het is een bij elkaar gevoegd samenraapsel van diverse leugens en halve waarheden. Mohammed is dood, maar Jezus leeft.Jezus geeft leven, de koran roept op tot haat en conflict.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.