staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 december 2019 door Patrick Simons

Kees van der Staaij clasht met andere Kamerleden over demonstraties bij abortusklinieken

SGP-voorman Kees van der Staaij is hard geclasht met andere partijen tijdens een debat over medisch-ethische kwesties. Het ging daarbij onder meer over demonstraties bij abortusklinieken. Meerdere partijen vinden dat een groot probleem. Lilianne Ploumen wil zelfs dat minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid met de volgens haar intimiderende demonstranten in gesprek gaat.

"We kunnen anders denken over de keuzevrijheid van vrouwen", stelt Ploumen. "Laten we vaststellen: we denken daar anders over. Maar de heer Van der Staaij zou toch met mij eens moeten zijn dat wij demonstranten die vrouwen intimideren en verschrikkelijke leuzen naar vrouwen roepen, best wel tot de orde zouden mogen roepen. Zou hij dat met mij willen doen?" Van der Staaij reageert: "Ik kom vooral veel laster en verdachtmakingen tegen en weinig feiten. Er waren duizenden mensen bij de Mars voor het Leven, hoeveel rare borden heeft u gezien? Er is juist heel veel bewustzijn dat je de zaak waar je voor staat, bescherming van het ongeboren leven, juist verknald als je daar zulke uitingen aan doet dat het juist verontwaardiging oproept."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

C
Wat een ontzettend zware taak om tegen al die tegenstemmen op te komen. Respect en dankbaarheid dat de heer van der Staaij hier kracht en wijsheid voor ontvangt!
F
Veel gebed nodig om hier wijs mee om te gaan
A
Ja heel moedig. Ik bid voor hem en alle politici. Ze hebben ons gebed nodig!
Toon meer reacties (20)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.