wim
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 december 2019 door Patrick Simons

Wim Hoddenbagh brengt worship ook naar traditionele kerken: “Dat is niet alleen iets van nieuwe kerken”

"Die oude kerkgebouwen zijn bastions van Gods trouw. Dat moeten we niet onderschatten." Eerder deze week was Wim Hoddenbagh te gast bij Groot Nieuws Radio. Met zijn stichting Presence wil Hoddenbagh graag christelijke organisaties en initiatieven in Nederland steunen. De door hen georganiseerde worshiptour in twaalf verschillende provincies is net afgerond. Hij sprak in het interview onder meer over hoe hij naar de kerk in Nederland kijkt en zei daar opvallende dingen over.

Nadat er eerst uitgebreid over Stichting Presence wordt gesproken, komt het gesprek over zijn werk als spreker. Wim spreekt voor de gehele breedte van het christendom en vertelt dat hij zijn boodschap daarbij niet aanpast. "Mijn boodschap is altijd hetzelfde. Mijn kleren zijn soms wel iets anders. Ik werd eens uitgenodigd voor een jongerendienst in Katwijk aan Zee. Dat was in een Hervormde Kerk, een gereformeerde bondsgemeente. Ik had de gok genomen om casual gekleed te gaan met een overhemd en een jasje. Dat is voor mij al best wel niet-casual. Ik was zwaar underdressed. Er stonden twaalf mannen klaar met een mooi zwart pak. Mijn vrouw komt uit de Gereformeerde Gemeenten, dus ik kan mezelf wel makkelijk verplaatsen in verschillende werelden. Maar in dit geval voelde het wel een beetje awkward. Uiteindelijk werd het een geweldige dienst."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Reacties

K
Toch mooi dat je ondanks 12 zwarte pakken wel welkom was. 30 jaar geleden kwam er in mijn bondsgemeente een ouderling de jeugdavonden bijwonen, om te bezien of wat wij wel de juiste liederen zongen.
C
Bijzonder dat wat Wim nu ziet gebeuren overeenstemt met wat God reeds in 2005 aankondigde te gaan doen. Zie hiervoor op www.bereiddeweg.nl/... onder:

- .../ontstaan (met een visioen over komst nieuwe regen van de Geest, waarbij in stap 1 een menigte bijeen was op een stadsplein om God te (aan)bidden; zie ook '…/7-hoe-verder-...').

- .../1-kernboodschap (over 2 voorloper-bewegingen die plaatselijk zullen gaan samenvloeien).

- .../7-hoe-verder-verwachting-en-herbouw (met verdere uitwerking van het visioen van 2005).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.