Ds. J. M. D. de Heer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 december 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. De Heer schrijft nieuw boek over opwekkingsmuziek: "Ik wil juist niet oordelen over evangelische christenen"

“Mag ik kritisch zijn op opwekkingsmuziek zonder het verwijt te krijgen dat ik personen veroordeel? Oordelen over evangelische christenen wil ik juist niet”, maakt ds. J. M. D. de Heer duidelijk. De predikant uit de Gereformeerde Gemeenten zet regelmatig kanttekeningen bij de evangelische beweging. In zijn nieuwe uitgave ‘Opwekkingsmuziek’ legt de dominee uit Middelburg uit waarom hij bezinning op deze muziek hoogstnoodzakelijk vindt.

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken dit interview in de CIP Podcast. Beluister dit fragment vanaf minuut 27.

Bent u zich eigenlijk bewust van het feit dat duizenden mensen door middel van opwekkingsmuziek tot de Heere Jezus zijn gekomen?
“Ik vind dit een mooie vraag om duidelijk te maken hoe de discussie vaak wordt gevoerd én hoe ik er zelf in sta. Deze vraag bevat namelijk twee lagen die vaak door elkaar heenlopen: een persoonlijke en een inhoudelijke. Die lagen houd ik bewust uit elkaar omdat we er anders niet uitkomen. Als het uitgangspunt van het gesprek is dat duizenden mensen door middel van opwekkingsmuziek tot de Heere Jezus komen, is het bijna onmogelijk om nog iets over de inhoud van deze muziek te zeggen. Dan heb je kritiek op een kanaal dat mensen aanwijzen als een middel waardoor zij tot Christus kwamen en voelen mensen zich in hun beleving aangetast Dan vloeien de twee lagen in elkaar over en wordt het gesprek erg lastig te voeren.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opwekkingsmuziek
- GerGem-predikant over opwekkingsmuziek, Sela en Christian Verwoerd: "Botst met prediking van Wet en Evangelie"
- Christian Verwoerd reageert op kritiek ds. De Heer: "Als dominee De Heer moeite heeft met zonde, zou hij dit lied moeten omarmen"
- CGK-predikant reageert op uitspraken ds. De Heer over opwekkingsmuziek
- Ds. De Heer verklaart kritiek op opwekkingsmuziek: "Acceptatie van deze muziek verloopt vaak via het gevoel"
- Evangelisch Nederland laat zich weer eens op de kast jagen door een refodominee
Meer over Opwekkingsmuziek »

Klik hier om het nieuwe boek van ds. De Heer te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik geniet van de Psalmen (zeker van die in de nieuwste berijming) en ook van de andere geestelijke liederen waaronder ook uit d bundel Opwekking waarin Christus wordt geprezen en gedankt voor Zijn verlossingswerk.
A
Goede middag Dominee.

Ik ben één van de velen die lang op eojongerendagen kwam en jaren op de Opwekkingsconferentie en nog steeds van harte de Here mag dienen. Dit geld ook voor mijn partner en volwassen kinderen. We danken de Here voor de veelkleurigheid van de liederen tot Gods eer. Ik geniet ook van de (oude) psalmen en gezangen.
I
Als er mensen zijn die door opwekkingsliederen tot geloof komen, wees God dankbaar. Als er mensen zijn die door Zijn Woord tot geloof komen, prijs God! Als er mensen zijn die Zijn wonderen ervaren en zo tot geloof komen, loof de Heer!
Toon meer reacties (26)