Donald Trump

God

04 december 2019 door Jeffrey Schipper

Gaat de eindtijdoorlog uit Ezechiël 38 over Trump en Poetin? Drie dominees geven antwoord

Zou de handelswijze van Donald Trump een eindtijdoorlog in kunnen luiden? Sommige christenen geloven dat de profetie uit Ezechiël 38 voor onze ogen in vervulling gaat. Eén van hen is de dochter van vorig jaar overleden evangelist Billy Graham: Anne Graham Lotz. “Ik geloof dat Trump een middel is in de handen van God, zoals dat ook het geval was bij koning Cyrus”, zei ze onlangs. CIP.nl sprak met twee theologen en een voorganger die zich uitgebreid in de profetie van Ezechiël hebben verdiept.

Wie zenuwachtig wordt van beschrijvingen over wereldrampen en het oordeel van God in de eindtijd, kan Ezechiël 38-39 beter overslaan. Hierin wordt beschreven hoe de machten van het kwaad (in de profetie Gog genoemd) vanuit het noorden optrekken naar Israël. Uiteindelijk gaat Gog tenonder omdat de Heere God ingrijpt. “De ondergang van Gog en zijn bondgenoten is een eschatologisch gebeuren, na de tijd van Israëls definitieve terugkeer uit alle landen (zie ook 38:8,16)”, legt prof. dr. M. J. Paul uit. Hij werkte ooit mee aan deze Studiebijbel over de oudtestamentische profeten Ezechiël en Daniël. “Vermoedelijk heeft Ezechiël Gog als symbolische naam en representatie voor de vijand uit het noorden gebruikt, waarschijnlijk afgeleid van de naam Magog.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Het is niet te hopen dat het woord van mevr Graham over uit komt, Dat Trump een zelfde middel is als destijds Koning Cyrus. Cyrus werd gedood in zijn eigen bloed, door de Koningin van de Parthen.

De geestelijke strijd is hevig momenteel. Daarom kunnen we ons denk ik beter toeleggen op het verbreiden van de Liefde van Jezus over de wereld, hiervoor zijn al veel te weinig arbeiders.
REAGEER
P
https://www.breakingisraelnews.com/140996/descendants-gog-magog-join-russia-iran-joint-military-drill/?goal=0_bb2894f273-f359bb8cee-46033001&mc_cid=f359bb8cee&mc_eid=94de441b34
REAGEER
K
Ik houd het maar bij de laatste alinea.
REAGEER
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!