eppo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 november 2019 door Eppo Bruins

Eppo Bruins over kritiek Kuzu: Je bent verdacht als je het voor Israël opneemt

In zijn nieuwste column op CIP.nl reageert Tweede Kamerlid Eppo Bruins op de uitspraken van Tunahan Kuzu. De voorman van Denk zei eerder deze week dat er sprake zou zijn van Israëlische inmenging in Nederland, onder meer omdat de ambassade de ChristenUnie zou helpen met het schrijven van moties. 

Het was een curieus moment, afgelopen week in de Tweede Kamer. Het moest maar eens afgelopen zijn met de Israëlische inmenging in ons land, meende Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu, en dus vroeg hij een debat aan. Er was geen steun voor van andere partijen, maar ChristenUnie-collega Joël Voordewind reageerde gevat: als er dan toch over gesproken zou worden, zou hij niets te verbergen hebben. “Ik wacht alleen nog even op de instructie van de Israëlische ambassadeur wat onze inbreng wordt voor dat debat,” grapte hij.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Terugluisteren: SGP-raadslid Tom de Nooijer over crisis FvD en de SGP als alternatief
- Terugkijken: Roelof Bisschop vindt diversiteitsofficieren belachelijk
- ChristenUnie en D66 willen kabinetsplan voor meer geld ontwikkelingssamenwerking
- Video: SGP-Kamerlid legt uit waarom hij diversiteitspolitie hekelt
- Reformatorisch Dagblad: Baudet liet kansrijke positie uit zijn handen vallen
Meer over Politiek »

Reacties

W
niet alles staat op sites of linkjes etc.., deels op papier/server VN/Btld.zkn. 2e Kam.erkende tégen-Israël moties waarv. NL 7x "mee"stemde. Er was echter besloten om niet meer zomaar mee te stemmen en voorlopig geen antiisrael moties te doen, Feb./Sept. dit jaar, ondertussen is de eigen instructie-regel met 7 uit 8 flink overtreden. Deze meestemmer dient verwijdert en ontslagen vanwege ongehoor-zaamheid te worden. cda,cu en sgp svp hard voor maken. Isr.Just. borgt de rechten van elke groep. Gen.12:3=hemelsrecht.???? mesh. jood.
Het zou opnieuw heel handig zijn als Eppo Bruins even een achttal linkjes naar de Library van de United Nations zou geven van de betreffende resoluties, want ik zie de gewraakte resoluties daar NIET STAAN. Is het niet een ophitsverhaal uit de koker van zionistische hasbara?
F
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_United_Nations_resolutions_concerning_Israel
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events