gerco
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 november 2019 door Gerco Limburg

Gerco Limburg over feminisme en de Bijbel: "Zwijggebod geldt ook voor vrouwen uit gemeenten van nu"

De discussie over de positie van de vrouw in de gemeente laait de laatste tijd weer behoorlijk op. In de Christelijk Gereformeerde Kerken (CGK) gaat het zelfs zo ver dat sommige gemeenten al vrouwen hebben bevestigd, zonder een synodeuitspraak af te wachten. Gerco Limburg betoogt hieronder dat de Bijbel volgens hem heel duidelijk is. 

De laatste tijd klinkt steeds meer de vraag of de vrouw niet een grotere rol zou moeten hebben binnen de christenheid en in de kerk. De één zegt dat er helemaal geen verschil meer zou moeten zijn tussen man en vrouw en dat het onderscheid ouderwets is. De ander zegt dat in de Bijbel vrouwen een veel prominentere rol hebben. En dan is er nog een groep die vindt dat een vrouw te allen tijde moet zwijgen en geen leiding mag geven. Maar moeten we zo kleingelovig zijn om te zeggen dat we er toch nooit uit kunnen komen? De Schrift is onze leidraad en de Schrift heeft het laatste woord. Is het echt zo onduidelijk dat het verschil in meningen te rechtvaardigen is? De vraag is dus wat de Bijbel hier eigenlijk over zegt. Kunnen we op grond van de Schrift zeggen dat de vrouw een andere plek toekomt dan die ze nu vaak krijgt?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Om vrouwen die spreken in de Gemeente nu gelijk als feminist neer te zetten vind ik veel en veel te kort door de bocht. Ik heb met mannen 'in het ambt' net zoveel moeite. 'Het ambt' is namelijk een kerkelijke uitvinding,. De Bijbel zegt er niets over. En...'in Christus' is man noch vrouw, maar een nieuwe schepping......
@Jaap van den Oever

U zegt “En...'in Christus' is man noch vrouw, maar een nieuwe schepping......” U combineert gedeelten uit 2 teksten: 2 Cor. 5: 17 en Gal. 3: 28. Beide tekstgedeelten gaan niet over gaven/ambten/functies. Die teksten gaan louter en alleen over geloof en genade: deze worden geschonken zonder aanzien des persoons.

Overigens de Bijbel is overduidelijk over de positie in de gemeente van de vrouw, helaas wordt de Schrift door velen verdraaid.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (18)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.