Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 november 2019 door Lukas ten Napel

Andries Knevel in debat met Johan Derksen over geloof: “Ik zit daar niet om hem te bekeren"

“Johans slechte ervaringen met de kerk hebben er mede voor gezorgd dat hij een aversie tegen het geloof heeft. Ik zou hem graag ook een andere kant van het verhaal willen vertellen en daarnaast willen weten wat God volgens hem moet doen om het ‘goed te maken’.” Dit vertelt Andries Knevel, die komende zondag in baptistengemeente De Verbinding te Amsterdam in gesprek gaat met voetbalanalist Johan Derksen over muziek, voetbal en geloof.

De Verbinding is vaker het decor van debatten onder de naam Andries & Co met Knevel als host. Dit keer is Margje Fikse van de EO degene die het gesprek in goede banen zal leiden. CIP blikte samen met Knevel vooruit op dit bijzondere gesprek, wat niet de eerste confrontatie tussen hem en Derksen zal worden. “Johan en ik troffen elkaar anderhalf jaar geleden in een uitzending van Jinek (fragment vanaf 39:43, red.) waar het geloof ter sprake kwam. Dat gesprek kon helaas maar enkele minuten duren. We zeiden na afloop tegen elkaar dat we op een ander moment een langer gesprek moesten voeren over God. Dat gaat zondag dus gebeuren.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Helaas is het zo dat sommige mensen mede door slechte ervaringen met de kerk een aversie tegen het geloof hebben. Heeft de kerk (de kerkleden) echt wel goed laten zien Wie God is en hoeveel Hij van ons houdt, en zelfs Zijn Zoon Jezus gaf voor onze redding, en dat Hij (de bron van) het Leven is? Maar het mag nooit een excuus zijn om niet te willen geloven, want ieder KAN God leren kennen. Het gaat om een keuze.

Als christenen kunnen wij hen daarbij helpen door ons getuigenis en door het voor te leven.
Geloof ontstaat door het horen van Gods Woord en het is aan Hem om het hart van Johan te openen, zoals dat gebeurde bij Lydia de purper verkoopster. Het is nooit zinloos om over God te praten, want stel dat iemand voor de eeuwigheid wordt gered en jij en ik mogen daar een onderdeel van zijn, mooi toch?
J
Beste Sjaak

Geloof begint met communicatie !
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.