profetie

Nieuws

28 november 2019 door Patrick Simons

Bijbelse profetieën veelal onbekend bij jongeren: "Ongeveer een derde van de Bijbel bestaat uit profetieën"

Vaak weten jongeren niet zoveel raad met profetieen in de Bijbel. Soms leidt dat er zelfs toe dat we ze maar helemaal naast ons neer leggen. Stichting Israël en de Bijbel organiseert daarom in januari een tweedaagse Israëlconferentie voor jongvolwassenen. Tijdens deze conferentie worden jongvolwassenen door David van Wijck en Christian Stier meegenomen in het Bijbelboek Daniël. CIP.nl stelde enkele vragen over het thema van de conferentie.

Het Bijbelboek Danëil staat vol met profetieën. Ik merk dat jongeren het lastig vinden om hier mee om te gaan. Daardoor slaan ze deze gedeelten in de Bijbel soms over. Wat is de goede manier om hiermee om te gaan?
David: “In gesprekken merk ik vaak dat onze leeftijdsgenoten niet goed weten waar ze moeten beginnen. Het lezen en bestuderen wordt soms zelfs als iets ‘engs’ gezien. Er zijn helaas ook voorbeelden van tijdsberekeningen waarop wereldschokkende gebeurtenissen zouden moeten plaatsvinden, maar die dan niet uitkomen. Ik vind het jammer als er zo met de profetieën wordt omgegaan. Toch is het belangrijk om je daar niet door te laten ontmoedigen. Ongeveer eenderde van de Bijbel bestaat uit profetieën. Door de inmiddels letterlijke vervulling van een deel van deze profetieën, laat God juist zien dat Hij een Waarmaker is van Zijn Woord. En dat niet alleen, God heeft ook de profetieën gegeven zodat we als gelovigen juist alert en voorbereid zijn op hetgeen komen gaat."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Een heel goed en broodnodig initiatief, over een belangrijk en actueel onderwerp.
REAGEER
J
En dan te bedenken dat er zijn die dwaling verspreiden, het profetische Woord ontkrachten en tegenspreken door te stellen dat 'alles al vervuld is' .Wanneer bijvoorbeeld Openbaring of Zacharia 14 vervuld zou zijn ( zij zullen Mij zien, die zij doorstoken hebben) blijft ongewis. Het preterisme is een leugen.
REAGEER
M
Geweldig dat deze jonge mannen dit initiatief hebben genomen om dit te gaan doen!!

Er wordt veel en veel te weinig gesproken over de eindtijd, en de opname van de gelovigen die aanstaande is! Ik denk dat een grote groep voorgangers geen theologie gestudeerd hebben of gewoon een andere invulling geven aan het evangelie. Wat mij opvalt athans dat men zich laat inspireren door de dwaalleraars uit de VS.

Wat deze jonge mannen ook zeggen: er komt een tijd van grote verwarring, dwaalleraars zogenaamde nieuwe profeten en nieuwe apostelen .
REAGEER
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!