ordeel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 november 2019 door Elihu van Groeneveld

Ook voor een gelovige is het laatste oordeel beslist geen formaliteit

De goedheiligman is weer in het land. Het houdt de kleinste kinderen volop bezig. Hoewel pakjesavond allang niet meer wordt gevierd rond een geopend boek vol goed en kwaad, is de onrust toch groot. Die spanning verandert pas in een uitbundige vreugde wanneer op het eind van de avond het eeuwig vervelende ongehoorzame broertje beslist niet minder cadeaus heeft gekregen dan het altijd lieve zusje. Goed en kwaad worden door papa en mama op dat jaarlijkse gezinsfeestje gelijkwaardig beloond. Zou onze hemelse Papa dat ook doen bij het laatste oordeel? Dat vraagt Elihu van Groeneveld zich deze maand af in zijn column voor CIP.NL

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Opinie
- Worshipheld Marty Sampson valt van geloof, wat doet dat met mij als kerklid?
- Ik vond dominee De Heer een oubollige, vervelende refopredikant (en nu heb ik spijt)
- Reformatorische christenen beweren dat wij mensen vanuit onszelf niets zijn: is dat zo?
- Wie zeurt over het zwarte pak van refodominees verdient een donderpreek
- Een manifest: dit zou de kerk moeten zeggen tegen iedereen die worstelt met zijn of haar seksualiteit
Meer over Opinie »

Bestel hier 'De gewoonste zaak van de hemel'

Reacties

P
Het laatste oordeel betreft niet de kerk de gemeente van Jezus Christus maar allen die ongelovig uit de overigen doden worden geoordeeld . De gemeente is dan reeds veilig in Zijn Koninkrijk.

Bij de schapen en de bokken gaat om mensen vanaf de grondlegging van de wereld die Jezus niet gekend hebben, die rechtvaardig waren zijn gerede de bokken zijn bestemd voor het oordeel. Als kind van Jezus kom je niet in het oordeel.
Verwar oordelen niet met VERoordelen. Een oordeel kan toch gewoon positief zijn? De schapen krijgen in het oordeel de goede werken van Jezus te horen, alsof - zo lees je in antw 60 HC- zij zezelf hebben verricht. Heeft Jezus niet voor ons de Wet vervuld? En de weg gelopen?
Als we de Bijbel in zijn geheel tot ons nemen dan laat de H. Geest ons zien wie God is, ook Jezus liet al zien wie en wat God is. God schiep de mens om van te houden, de mens echter luisterde liever naar het kwaad. Het kwaad met de eeuwige dood als loon. Via Het geloof in Jezus mogen wij mensen weer uitzien naar het eeuwige leven. Jezus is de reddingsboei ten tijde van het einde der wereld. Wie die reddingsboei dan aangrijpt en op vertrouwt zal behouden worden. Denk daar niet te licht over, durf je op dat moment Jezus in de ogen te kijken?
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.