Albert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 november 2019 door Albert van der Heide

Is de kandelaar door God weggenomen uit Nederland?

Heeft u dat ook wel eens? Dat u opeens denkt dat het niet meer goed komt met Nederland? Dat mensen in dit land God de rug hebben toegekeerd. Dat God ons land heeft losgelaten en opgegeven? Mij bekruipt soms heel even die gedachte: "zou God de kandelaar weg hebben genomen uit ons land?"

Misschien kent u die uitdrukking helemaal niet. De kandelaar weg uit Nederland? Die uitdrukking komt vanuit een tekst in Openbaringen 2:4,5 waar staat: ‘Maar Ik heb tegen u dat u uw eerste liefde hebt verlaten. Bedenk dan van welke hoogte u bent gevallen en bekeer u en doe de eerste werken. Maar zo niet, dan kom Ik spoedig bij u en zal uw kandelaar van zijn plaats wegnemen, als u zich niet bekeert.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Nederland is geen eiland in een duistere wereld waar God op de stoep is gezet. Het is eindtijd. Als je thuis bent in de Bijbel dan weet je dat deze wereld bewaard wordt voor de dag des Oordeels. Ken het profetische Woord. Dat is onvoorwaardelijk.
Albert, de boodschap aan de 7 gemeenten betekent, dat het gaat om de plaatselijke gemeenten. Het gaat niet om “de kandelaar van Nederland”. De boodschap is veel indringender dan je denkt: het gaat om de gemeente in jouw dorp of stad. Christus Zelf haalt de kandelaar weg en ontneemt gemeenten hun status (Openb.2:5). Het oordeel begint niet bij de wereld maar bij onszelf (1Petr.4:17) en bij de leiders (Ezech.9:6).
Het gaat om oorzaken en gevolgen die universeel zijn en voor de kerk van alle tijden en alle plaatsen. Wat Jezus aan Efeze schrijft is ook relevant voor Nederland.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.