Corstian
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 november 2019 door Patrick Simons

Corstian van Westen ging vier jaar niet naar kerk: "Ik voelde me toch een beetje een halve christen"

Na een intensieve periode waarin hij zeer actief was voor de kerk, besloot Corstian van Westen om de kerk te verlaten. Hij keerde na jarenlange afwezigheid terug en heeft daardoor een hart voor kerkverlaters gekregen. In het boek Adieu kerk! Adieu God? verzamelde hij tien verhalen van kerkverlaters. Tegenover CIP.nl vertelt Corstian over hoe het bij hem zelf ging en hoe de kerk volgens hem het beste hiermee om kan gaan. Vandaag deel 1: Het verhaal van Corstian.

Corstian groeide op in een traditioneel hervormde kerk. Na zijn studie sloot hij zich, samen met zijn vrouw, aan bij een evangelische kerk. Na zeven jaar zeer actief te zijn geweest in de kerk was de koek echter op. Samen besloten ze om ermee te stoppen. “Dat had te maken met verschillende factoren. Dat zie je overigens heel vaak bij kerkverlaters. Het is in vrijwel alle gevallen een optelsom van verschillende aspecten. Zelf was ik heel actief in de jeugdgroep. We hadden een visie voor evangelisatie en discipelschap. Ik vond het persoonlijk een hele mooie visie waar ik veel tijd, energie en gebed instopte. Maar uiteindelijk was de vrucht minimaal. Na al die jaren waren er vier of vijf jongeren die hun leven aan Jezus gegeven hadden, terwijl ik er misschien wel 40 of 50 verwacht had. Dat was een enorme teleurstelling.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Met vrucht dragen wordt vaak gedacht aan het aantal mensen dat dankzij jou bekeerd is. Dit is dus een leugen. Wij zijn niet in staat om ook maar één mens te bekeren. Wat met vrucht bedoeld wordt is, hoe ben je verbonden met de wijnrank. Alleen dan kun je vrucht dragen. Geen bekeerlingen, maar de vrucht van de Geest, die in jou zichtbaar is. De vrucht van de Geest is: Liefde, Blijdschap, Vrede, Lankmoedigheid, Vriendelijkheid, Trouw. De negen partjes zijn samen de vrucht. In hoeverre is deze zichtbaar in ons leven?
H
Corstiaan troost je want de Heere laat ons niet altijd de vruchten zien en dat is soms maar goed ook. Want door ons activisme zouden de vruchten van de Wijnstok wel eens in de schaduw van onze weelderige bladergroei kunnen komen.
M
Je al maar meemaken dat er 4 of 5 jongeren tot geloof komen! En dat er jongeren de zending in gaan of naar de bijbelschool! Wow, heel bijzonder!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events