Mars
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2019 door Patrick Simons

Tienduizend mensen lopen mee met Mars voor het Leven: "Laat tegenstanders maar met pek en veren gooien"

Afgelopen zaterdag werd de Week van het Leven afgesloten met een drukgezochte mars voor het leven. De hoge opkomst liet zien dat het onderwerp leeft: zo'n tienduizend bezoekers verzamelden volgens organisatie Schreeuw om Leven op het Jaarbeursplein.

Vanaf daar vertrokken de demonstranten op een rustige en vreedzame wijze voor hun mars die ongeveer drie kilometer door de binnenstad van Utrecht liep. De vreedzame en haast gewijde manier waarop de demonstratie verliep, stond in schril contrast met demonstraties in de rest van het land waar voor én tegen de persoon van zwarte piet werd gedemonstreerd. Dat liep op verschillende plaatsen uit de hand. Het was de 27e keer dat de mars, die ook wel de stille mars wordt genoemd, wordt georganiseerd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
D66 vraagt om 'medemenselijkheid' bij het terughalen van IS-kinderen uit vluchtelingenkampen in Syrië maar is meedogenloos als het om het beëindigen van het eerste leven gaat!
M
Een mooie en betekenisvolle demonstratie. Wie weet welk doel God met dit leven zou hebben gehad die een zegen voor de mensheid zou zijn geweest.
B
Jammer dat de video niet beschikbaar is. Mooi dat zoveel mensen zijn gekomen!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events