patrick
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 november 2019 door Patrick Simons

Vrijheid van meningsuiting geldt niet in Nederland als je voor het leven bent

Vorige week was het de Week van het Leven. Deze werd afgelopen zaterdag op indrukwekkende wijze afgesloten met de Mars voor het Leven. Maar dat is niet waar het over ging in het nieuws, in Den Haag en in het land. Het ging tijdens de week maar over één ding: de anti-abortusfolder. Want hoe durven christenen zomaar mensen proberen te behoeden voor abortus?

Ik heb mezelf flink gestoord aan de mensen die tegen deze folder in opstand kwamen. Het zou te confronterend zijn. In een land waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is en vooral wordt ingezet als vrijheid van belediging, wordt deze vrijheid ineens ingeperkt wanneer het om de levens van ongeboren kinderen gaat.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Patrick Simons
- Weten Black Lives Matter-activisten dat er een genocide op zwarte christenen plaatsvindt?
- De week van de waarheid, de dood is in het land: God wees met ons
- Door homoseksualiteit geobsedeerde christenen zijn hypocriet
- Bol.com vindt 'slachtoffers' Zwarte Piet belangrijker dan christenen en joden
- Mislukte christenen
Meer over Patrick Simons »

Reacties

J
We zijn gewaarschuwd dat er tijden zouden komen dat kwaad goed genoemd zou worden en andersom. Als kindermoord geen kwaad meer genoemd mag worden (dat maak ik zelf uit overigens) is dat WEER een teken van de tijd waarin we leven, in ons ontvaderd vaderland.
K
Van D66 en PvdA verwacht ik eigenlijk niet anders. Partijen zonder enig moraal of principe, welke met alle winden mee waaien om kiezers te trekken (geldt overigens ook voor de VVD). Schokkender vind ik dat Het Humanistisch Verbond zich op een zelfde manier gedraagt. Vrouwen die abortus willen plegen moeten bij hun alle ruimte krijgen. Zelfs wanneer je niet religieus bent, kijk eens naar alle zwangerschappen en wat een (ongeboren) kind doet met een vrouw.
K
Daarbij lijkt de vrijheid van meningsuiting ondertussen ook een ongewenst christelijk erfstuk uit vervlogen tijden te zijn.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen