Kees Kraayenoord
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 november 2019 door Jeffrey Schipper

Kees Kraayenoord over mogelijke uitbreiding Mozaiek0318: "Dat wij een stofzuigerkerk worden genoemd, doet pijn"

De mogelijke uitbreidingsplannen van de snelgroeiende evangelische kerk Mozaiek0318 valt bij veel christenen verkeerd. “Dat wij een stofzuigerkerk worden genoemd doet pijn”, zegt Kees Kraayenoord, één van de gezichten van Mozaiek0318 in gesprek met Groot Nieuws Radio. In het interview gaat hij in op de mogelijke uitbreiding naar Apeldoorn, een plaats waar een nieuwe kerk volgens veel christenen overbodig is. Ook gaat Kees in op de betekenis van aanbidding en waarom iedere christen in zijn ogen een kerk nodig heeft.

'Vorige maand is er een informatiebijeenkomst geweest voor mensen uit Apeldoorn en omgeving die geïnteresseerd zijn in onze plannen voor een mogelijke start van Mozaiek055.' Dit liet Ido Buwalda namens het voorgangersteam van Mozaiek0318 weten in de nieuwsbrief van de kerkelijke gemeente. Zo'n 150 mensen bezochten verkenningsbijeenkomst. 'Als vervolg hierop hebben we twee informatieavonden gepland in Apeldoorn met ongeveer eenzelfde inhoud als onze introductieavonden. Voor deze beide avonden hebben zich ongeveer 140 mensen aangemeld. Nieuwe aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst.'

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Mozaiek0318
- Deze dominees zien veel kerkgangers vertrekken naar Mozaiek033: "Soms zijn we jaloers op ze"
- Snelgroeiende kerk Mozaiek start zeven nieuwe gemeenten in Nederland
- Broeder van apostel Paulus schrijft brief aan snelgroeiende kerk Mozaiek0318
- Onderzoeker over kerkgroei Mozaiek0318: "Deze kerk is een product van de belevingscultuur"
- Waarom Sander met zijn gezin lid werd van Mozaiek0318: "De paasdienst was één groot feest"
Meer over Mozaiek0318 »

Reacties

Sorry, ik snap de angst niet... Mogen we niet blij zijn dat er mensen zijn die overstappen ipv de kerk verlaten?

Deze mensen zijn blijkbaar op zoek, dit zijn mensen die niet weg lopen uit de kerk maar verplaatsen van kerk... Elke ziel meer wordt gevierd in de hemel, wie zijn wij om te oordelen. Misschien moet je als huidige kerk gaan denken waarom is er die verloop?

Tip, persoonlijk denk ik dat veel traditionele kerken terug moeten naar de basis-terug naar God- veel huidige kerken zijn links georiënteerd en niet georiënteerd aan de bijbel.

D
Moeten wij onze kerken optuigen en daardoor aantrekkelijk met een bandje of filmpjes? Ik geloof er geen snars van. Dit is opgaan, blinken en verzinken. Het gaat om de boodschap. Laat die helder, in hedendaags Nederlands en appellerend zijn. Daarvoor vallen jongeren en ze kijken echt wel langs die psalmen heen. Dat is het niet. We hoeven echt niet van alles uit de kast te halen om de boodschap, die de Bijbel ons wil brengen, aantrekkelijk te maken. Authenticiteit dat is het waar de men
Jij hebt het echt begrepen, zie ik...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (18)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen