Annie Demerjian
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Geerten van Breugel

Zuster Annie uit Syrië heeft ondanks dood en verderf goed nieuws: "Een dag na een bomaanslag zat de kerk vol"

Stel je voor. Het commerciële centrum van Nederland wordt geraakt door dood, verwoesting en geweld. Dat is wat er met Aleppo, de tweede stad van Syrië, gebeurde. Zuster Annie Demerjian woont al sinds 2003 met een paar andere zusters in Aleppo en was er ook toen de oorlog in het land uitbrak en haar stad zwaar getroffen werd. Hoewel veel andere christenen vluchtten, gelooft de zuster in herstel. De zuster geeft leiding aan het 'Center of Hope', om mensen te ondersteunen bij het opbouwen van hun leven en vertelt over haar missie.

Het leven in Syrië is heftig, en dat heeft zijn weerslag op kinderen. Demerjian maakt dat duidelijk aan de hand van een treffend voorbeeld. ‘‘Op een dag waren er bombardementen in de buurt en de directeur vertelde ons dat we voorzichtig moesten zijn. De kinderen waren bezig met examens. Toen ik ze zei wat bij de ramen vandaan te gaan, schoven de kinderen zachtjes op en gingen rustig door met hun toetsen. Het was een shock. ‘Jullie zijn de helden van deze wereld‘, zei ik tegen hen. Ze leerden mij een lesje doorzettingsvermogen: het leven moet doorgaan.‘‘

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Nu Syrië met hulp van de Russen Aleppo heeft bevrijd van de o.a. door Europa [inclusief Nederland] bewapende terroristen, zijn er weer veel mensen teruggekeerd en is er weer hoop voor de stad. Halleluja!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen