Gert Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 november 2019 door Geerten van Breugel

Volgens Gert-Jan Segers heeft de verloren zoon een boodschap voor Nederland: "Uiteindelijk zijn we allemaal eenzaam"

"Hoezeer we ook stinken van de varkens en wat we ook van ons leven hebben gemaakt, Hij staat op de uitkijk en wil het liefst dat je thuiskomt", aldus Gert-Jan Segers naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'De verloren zoon - en het verhaal van Nederland'. De ChristenUnie-voorman beschrijft daarin de knelpunten in de Nederlandse maatschappij en de omslag die ons land moet maken. "Want", zo constateert de politicus, "we zijn uiteindelijk allemaal eenzaam".

Segers onderstreept dat zijn rol als politicus beperkt is. "Ik kan de wens uitspreken, maar in beleid kun je niet zeggen dat mensen bij God de Vader thuis moeten komen. Maar we kunnen wel werken aan een samenleving waarin we omzien naar elkaar, dat wat wel een afspiegeling is van hoe God ons bedoeld heeft."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Segers geeft weergave van hoe hij een existentiële eenzaamheid ervaart. Daar aan lijdt de mensheid. Die eenzaamheid bewust of onbewust wil de mens ontwijken.

Wie zijn identiteit fundeert in Jezus Messias mag weten dat God zijn Vader wil zijn en is nooit meer eenzaam. https://www.youtube.com/watch?v=whtlGXYmlAM
Ooit is ons land door politici BV Nederland genoemd en zo functioneert het land als een bedrijf met managers en een CEO. In een bedrijf staat winst maken en het tevreden houden van de financiers centraal. Burgers zijn werknemers. In een bv is een werknemer een kostenpost, waar zoveel mogelijk op bezuinigd moet worden. Degenen die niet werken worden als schadelijke balast gezien en naar het afvalputje geschoven.

Het wordt tijd dat Nederland weer als een grote familie gezien wordt. Dan staat de zorg voor ieder lid van de familie weer centraal.
T
Helaas maar al te waar.

De mens is gedegradeerd tot een nummer. Een onderdeel van een algorithme.Kenmerkend voor deze tijd: in de nieuwe bijbel vertalingen is het woord barmhartig is verdwenen.

Van deze tijd staat geschreven: de onderlinge liefde zal verkillen!
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events