Spagettys
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2019 door Patrick Goede

Keith Getty vindt nieuwe worshipbeweging "erg gevaarlijk en veroorzaker van vrijzinnigheid onder gelovigen"

De zanger en schrijver van het zeer bekende 'In Christ Alone', Keith Getty, heeft zich negatief uitgelaten over de recente "worshipbeweging". Getty vertelt in een interview met de Christian Post over de "grote gevaren van de moderne Worshipliederen die vooral cultureel relevant zijn en bijdragen aan de vrijzinnigheid onder gelovigen". 

Volgens Getty focussen veel liederen zich vooral op emoties en maar weinig op de juiste doctrine en Bijbelse waarheden. Daardoor zouden veel christenen slecht onderwezen worden in hun geloof en moeilijk in staat zijn om hun geloof te verdedigen. 

"Een authentieke generatie begint niet met catharsis, het begint met een authentiek beeld van de God van de Bijbel. Meer dan 75 procent van de oude hymnen spreekt over hemel, hel, eeuwigheid en het feit dat we in vrede leven met God. Maar slechts vijf procent van de hedendaagse aanbiddingsliederen gaat bijvoorbeeld over de eeuwigheid", zegt Getty.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Terechte zorg!
J
Het gaat vandaag de dag in de opgewekte liedcultuur dikwijls over ons, wij, ik. Wat wij willen, doen of voelen. Lekker horizontaal allemaal. Getty gaat daar zeer terecht tegenin.
Men uit hier een zorg, eerst nadenken voordat je reageert, opbouwende kritiek kan nooit geen kwaad.

Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen