Daniel Open Doors
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

11 november 2019 door Geerten van Breugel

Pastor Daniël zette zijn kerkdeuren open toen moslimterroristen de aanval openden: "De kerk werd een schuilplaats voor 1600 mensen"

Toen hij tijdens zijn studie door zijn islamitische huisgenoten steeds werd aangemoedigd moslim te worden, besloot Daniël online theologie te studeren. Zijn hele leven lang werd de Irakees al vervolgd vanwege zijn geloof, maar op dat moment voelde hij een roeping het evangelie verder te verspreiden. Op de jaarlijkse Open Doors-dag deelde de 29-jarige Irakees zijn verhaal. Dit verhaal geeft weer hoe pastor Daniël 1600 kinderen en volwassenen in zijn kerk opving.

Pastor Daniël maakte zijn hele leven vervolging mee, vertelt hij. "Toen ik zeven was, begon het. Toen ik voor het eerst naar school ging, probeerde ik een vriendje te vinden om met me te spelen. Een jongetje, Mohammed, zat met mij aan dezelfde tafel zat en we speelden die dag met elkaar. Voordat de school uit was zei ik tegen Mohammed: ‘Wacht op mij, als je morgen naar school gaat, dan lopen we samen.‘ Ik wachtte de volgende dag op het balkon en was opgewonden. Toen ik hem komen, luisterde hij niet toen ik hem riep. Ik was verrast. Ik ging naar beneden en vroeg hem waarom hij niet reageerde." En toen kwam het eruit, verdrietig: ‘Van mijn ouders mag ik niet met je spelen, ik mag niet met heidenen omgaan.‘

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Mooi en ontroerend verhaal!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.