Vrouw met Bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 november 2019 door Kat Armas

5 redenen waarom het tijd is voor meer vrouwelijke leiders in de christelijke wereld

Is het volgens de Bijbel wel of niet toegestaan om vrouwen een leidinggevende rol te geven in de kerk? Dit debat wordt overal in de christelijke wereld gevoerd. Pastor John MacArthur deelde onlangs een sneer richting vrouwen uit. Volgens hem biedt de Bijbel geen ruimte om uitgelegd te worden door vrouwen. In ons land is het wel of niet toestaan van vrouwelijke ambtsdragers een hoofdpijndossier binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK). Discussies tussen voor- en tegenstanders zorgen voor spanningen en dat zet de generale synode van volgende week extra op scherp. In Relevant Magazine betoogt theoloog Kat Armas waarom het hoog tijd wordt dat vrouwen ook in de kerk leidinggeven. Haar standpunt licht ze aan de hand van 5 redenen toe.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Vrouw in de kerk
- Mogen vrouwen preken? Dit zijn de voors en tegens!
- Dr. Bert Loonstra: "Logisch dat Paulus zei dat vrouwen moeten zwijgen"
- Vrouwen in het ambt? Dit zegt de Bijbel volgens Stefan
- Vrouwen moeten hun mond houden
- Vrouwen moeten zich onderwerpen aan hun man: hoe zit dat eigenlijk?
Meer over Vrouw in de kerk »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ik heb het niet zo op types die zichzelf binnen de gemeente van Jezus Christus een leidersrol toedichten. Als ik me niet vergis is Één onze Meester, en zijn wij allen broeders. Dat er bedieningen zijn is duidelijk, maar deze zijn ten allen tijde dienend en ondersteunend van karakter. Christus is zelf het Hoofd , de overste Leidsman, de Herder en opziener. loop Hem niet voor de voeten. Een vrouwenquotum naar werelds voorbeeld is m.i. dus helemaal niet aan de orde.
E
Hoe zit het dan met wat Paulus zegt? Dat vrouwen in de samenkomst moeten zwijgen, en geen positie van autoriteit over mannen mogen hebben?
J
Het schijnt dat er in de tijd van Paulus nog al discussie was in de gemeente. Zoals problemen van thuis werden meegenomen naar de gemeente en besproken. Paulus wilde het huwelijk beschermen.

Paulus heeft toen bepaald dat de vrouw moest zwijgen om die discussies te voorkomen. In Korr 1 : 34 staat, als ze iets willen weten moeten ze het thuis aan hun man vragen. 1 Tim 2 :12 laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Ik sta niet toe dat ze onderricht geeft of gezag uitoefent over de man.

Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (5)