mart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 november 2019 door Patrick Simons

Mart Smeets stemde op een christelijke partij: "Gert-Jan Segers maakt waar wat hij zegt"

Iedere week gaat Tijs van den Brink in Adieu God? in gesprek met een bekende Nederlander over God, geloof en zijn of haar eigen leven. Onlangs was sportjournalist en schrijver Mart Smeets te gast, een man die zelf niet in God gelooft maar het wel belangrijk vindt dat iedereen de ruimte krijgt om zijn of haar geloof uit toe oefenen. Bovendien bekende hij bij de laatste landelijke verkiezingen wel een heel opvallende keuze te hebben gemaakt.

Hoewel beide ouders niet aan geloof deden, kreeg Smeets wel een Bijbel van hen. "Dat hoorde bij de opvoeding", vertelt hij. "Je ging naar dansles. Je kreeg een Bijbel. Je kreeg je eerste blazer met een eerste das." Het geven van die Bijbel was zelfs een officieel moment, zo vertelt Mart. "Papiertje eromheen. Er was een speech bij van mijn vader: "We weten dat je deze teksten voor jezelf geen waarde geeft, maar ze hebben waarde voor de mensheid. Een geciviliseerd mens heeft een Bijbel een huis." Dat heb ik moeten leren", aldus de sportjournalist die ook vertelt sinds kort een Koran in huis te hebben.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk de hele uitzending

Reacties

N
Dit interview geeft toch wel weer, dat het belangrijk is om een levende brief van Christus te zijn zoals Paulus dat noemt in een van zijn brieven. Blijkbaar is dit bij Mart Smeets wel overgekomen. Getuige het feit dat hij op de Christenunie heeft gestemd. Klinkt mij in ieder geval beter in de oren dan de negatieve kwalificaties die ik in dit forum vaak over de CU lees. De wereld is groter dan alleen onze kerk en onze groep en de daaraan gelieerde opvattingen.

J
Helemaal mee eens Nico. Geloofwaardigheid en eerlijkheid.
Nu nog ff op Christus stemmen.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events