theo

Dagelijks leven

05 november 2019 door Patrick Simons

Zes belangrijke lessen die iedere christen kan leren van Theo Maassen

Cabaretier Theo Maassen was recent te gast bij het programma Adieu God? en ging in gesprek met Tijs van den Brink over geloof, God en grappen maken over het christendom. Het werd een amusant en leerzaam gesprek. Maar wat kunnen wij als christenen nu eigenlijk leren van Theo Maassen en de manier waarop hij naar God en het christendom kijkt? CIP.nl zet zes belangrijke lessen op een rijtje.

1. Durf te kijken naar mensen die anders denken!
Ben je ervan overtuigd dat de God van de Bijbel de enige en ware God is? Helemaal prima! Wij ook. Maar dat betekent niet dat je jezelf af moet sluiten voor andere geloven, voor andere gedachten en voor andere zienswijzen. Sterker nog: het is aan te raden om je hierin te verdiepen. Alleen maar bezig zijn met je eigen theolgie en jouw (interpretatie van de) Bijbel, zorgt er gegarandeerd voor dat je ook niet in staat bent om aan anderen uit te leggen waarom jij God prefereert boven geen God. Of waarom je de Bijbel boven de Koran verkiest. Je kent de standpunten en uitgangspunten van die andere gedachtes namelijk niet.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk de hele uitzending van 'Adieu God?'

Reacties

w
Buitengewoon goed! Willen we net als Jezus over de muur kijken dan moet je dit gesprek aangaan. Wat je ook van Theo vindt (ik heb niks met zijn optredens), hij is in elk geval goud eerlijk. Dat waardeer ik enorm. Cip probeert ons te laten denken over 6 items die door dit gesprek oplichten en dat is goed voor onze blik naar buiten en naar binnen. Heel leerzaam. Heel BIJBELS. Jezus zou het ook zo doen.
REAGEER
N
Is dit “ Adieu God” tot eer van God??

Mij kwam deze uitzending zeer blasfemisch over.

Stop toch met dit programma!

Haal die menselijke meetlat weg!!
J
Mijn idee. Wat ooit een christelijke omroep was, draagt nu argumenten uit om niet te hoeven geloven. De oprichters van de EO destijds hadden deze vuilnis niet in gedachten.....
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!