baudet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 oktober 2019 door Patrick Simons

SGP, DENK en FvD clashen over islamitische gebedsoproep: "U bent de achternaam Bisschop niet waard"

Islamitische gebedsoproepen komen in Nederland steeds vaker voor. Recent liet de Blauwe Moskee weten dat het de gebedsoproep voortaan versterkt. Het zorgde dinsdag in de Tweede Kamer voor een heftig debat tussen Roelof Bisschop (SGP), Selçuk Öztürk (DENK) en Thierry Baudet (FvD).

Tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken, besloot Bisschop om de kwestie aan de orde te brengen. Hij wil dat er regels komen zodat moskeeën gebedsoproepen niet meer kunnen versterken. "Onderkent de regering dat er velen zijn die er grote moeite mee hebben dat er regelmatig een geloofsbelijdenis over de stadswijken wordt uitgeroepen? Dat is wat anders dan kerkklokgeluid, want dat is geen geloofsbelijdenis. Het geldt overigens ook voor mensen die juist vanwege vervolging en onderdrukking hun thuisland ontvlucht zijn."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Reacties

H
Mijn complimenten voor dit Bisschoppelijk spreken. Fijn dat er ook nog wat bijval vanuit het cultuurchristendom komt. Waar was de CU in dit debat ? Of heb ik wat gemist ?
M
Als Christenen zouden wij geen woorden als "Allah is groot" over een wijk uitgesproken willen hebben. Niet alleen is Allah niet de ware God maar het is weer een stap verder richting vervolging van christenen zelfs in eigen land dat inderdaad diepe christelijke wortels heeft.

In Islamitische landen is zelfs het hebben van een ander geloof verboden, laat staan kerken en klokkenluiden.
A
Maar dat was juist wat Baudet zei, echter dat werd door Bisschop niet erkend als ondersteuning. Een gemiste kans om duidelijk maken dat deze vreemde mohammedaanse god (weliswaar met toelating van de persoonlijke vrijheid om je aan hem te onderwerpen), niet in Nederland past, en dat luidkeelse versterkte propaganda voor deze god niet gewenst is in Nederland is gewenst.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen