Jelthe Kloens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

31 oktober 2019 door Lukas ten Napel

Jelthe vertelt bezoekers van Halloweenevenement over Jezus: "Op plekken waar duisternis is, wil God juist doorbreken"

“Ze weten vaak niet dat er iemand is in de persoon van satan die hiervan smult.” Dit vertelt de 18-jarige Jelthe Kloens. Hij ging vorige week met een groep broeders en zusters naar Halloween Fright Nights in Walibi Holland. Niet om het evenement te bezoeken, maar om de gasten te vertellen over Jezus. Hoe ging dat eraan toe en met welk gevoel kijkt Jelthe terug op deze avond? CIP.nl sprak met hem.

Nog voordat er een vraag gesteld is, vertelt Jelthe al hoe hij zelf Jezus heeft leren kennen: “Vier jaar geleden ben ik na een lange zoektocht radicaal tot geloof gekomen. Ik heb een bovennatuurlijke ervaring gehad met God en zie sindsdien de meest bijzondere dingen gebeuren. Op mijn tiende werd ik gediagnosticeerd met de autismespectrumstoornissen McDD en PDD-NOS, waardoor ik vaak woede- en angstaanvallen had. Rond mijn veertiende besloot ik aan God te vragen: 'Waarom heeft U me dit gegeven? Als U zo goed bent, waarom heeft U het dan zo gedaan? Laat me dan zien dat U bestaat, want ik weet niet meer hoe ik nu precies verder moet leven'.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Halloween
- Waarom ik nu geen Halloween meer zal vieren
- Bert Noteboom waarschuwt tegen Halloween: "De hel wordt nagebootst op tal van manieren"
- Halloween: een gezellig feestje voor christenen?!
- Joyce de Jongh sloot als heks een bloedverbond met een godin: "Ik riep Jezus aan"
- Hoe het duistere Halloween de christelijke wereld is binnengekomen
Meer over Halloween »

Reacties

Een prachtig getuigenis! En wat moedig om te evangeliseren onder jongeren tijdens zo’n Halloweenevenement. Dat verdient navolging! Jelthe: “Als we ons op Jezus focussen, dan kan er niets misgaan”. Inderdaad is het verschrikkelijk dat zoveel jongeren zich niet bewust zijn van de geestelijke wereld en dat satan smult van het duistere Halloween.
G
"satan smult van het duistere Halloween" Ik vind dit erg overtrokken.

Persoonlijk zelf vind ik het een feest van niks. Ik zou het niet eens een feest willen noemen en mag het van mij verdwijnen, maar kijk er een beetje op een nuchtere manier naar!
Mijn goed bedoelde vraag naar U toe: Bent U ooit betrokken geweest bij bijvoorbeeld een bevrijdingsbediening n.a.v. de invloeden van dit soort gruwelijke praktijken? Wat heeft licht gemeen met duisternis? Ik verwacht geen antwoord, maar kan vermoeden wat dat zou kunnen zijn. Onderschatting is hetzelfde als de duivel afbeelden met horentjes en er een karikatuur van maken. Wie beleeft er plezier aan afgerukte ledematen en angstige kinderen?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen