jeroen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

31 oktober 2019 door Jeroen Koornstra

Jeroen Koornstra: Er komt geen gras-etende leeuw

“Gaat ie voor de zebra of de antilope?” vroeg mijn vriend zich af, toen hij de leeuw berekenend had zien loeren op dat prachtige wild. Net terug uit Zuid-Afrika, stond hij een week geleden na de zondagmorgendienst bij de koffie met een paar mannen zijn verhalen te vertellen. Op zijn telefoon liet hij ons foto’s zien van leeuwen, hyena’s en olifanten, terwijl hij de genadeloze aanvallen van de leeuw beschreef. Het 20.000 km² grote Krugerpark dat hij had bezocht is voor veel toeristen de ideale plek om kennis te maken met het leven van wilde dieren. Maar als we sommige christenen moeten geloven, dan zal het tafereel van een jagende leeuw binnenkort tot de geschiedenis behoren. Er wordt met verwachting uitgekeken naar een vrederijk waarin alle dieren vegetarisch zijn geworden en in vrede met elkaar leven.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Het mensen- en dierenrijk wordt beheerst door de vloek van de "survival of the fittest". Op tal van manieren maakte Jezus duidelijk dat dit niet het principe is van Gods Koninkrijk. Het kan niet zo zijn dat er vrede komt tussen de mensen en niet tussen de dieren. De vloek van dat overlevingsmechanisme trof de hele aarde. De verlossing daarvan zal derhalve ook de hele aarde betreffen. Als we niet geloven in een paradijselijk herstel van alle dingen, wat stelt het geloof dan nog voor?
Jammer, dat er ongeloof gepredikt wordt tav Gods woord. God is God en geen mens. Hij sprak en het was er. En op deze (bij)zaken je focussen kan nooit de bedoeling zijn. De paradijselijke omgang van de dieren is dan ook in het geding.
@ Jeroen Koonstra

Mijn vraag aan u: gelooft u dat er ooit een paradijs was, waar Adam en Eva in vrede leefden met alle dieren?
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.