Ds. J. G. Schenau
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

31 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Schenau strijdt voor behoud eenheid CGK: "Kerken die eigen opvattingen volgen, zorgen voor spanningen"

“Paulus schrijft dat een scheuring soms onvermijdelijk is. Als het bij ons zover zou komen, zou ik dat ontzettend verdrietig vinden. Het is onze roeping om dat zo lang mogelijk te voorkomen.” Ds. J. G. Schenau is synodevoorzitter van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK). De generale synode van deze kerk komt in 2019 en 2020 verschillende keren bijeen om een aantal belangrijke kwesties te bespreken. “Kerken die eigen opvattingen volgen, zorgen voor spanningen”, merkt de predikant uit Nunspeet op.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CGK-crisis vrouw in het ambt
- Andries Knevel: "Voor het eerst weet de CGK het niet meer" - CIP Podcast
- Vrouw in ambt: Prof. dr. Selderhuis wil gesprek over bestaansrecht CGK
- CGK-synode: Toch geen uitstel over wel of geen vrouw in ambt
- Wel of geen vrouw in ambt? Synodebestuur CGK pleit voor uitstel
- Kerk in Hilversum benoemt vrouwelijke ouderling ondanks advies CGK-synode
Meer over CGK-crisis vrouw in het ambt »

Reacties

"Maar in 1 Korinthe 11 zegt hij tegelijkertijd dat er wel scheuringen plaats moeten vinden om duidelijk te maken wie zich aan de waarheid houdt." Ik denk dat hij 1 Korinthe 11:19 bedoeld: "Want er moeten ook afwijkingen in de leer onder u zijn, opdat wie beproefd blijken te zijn, in uw midden openbaar komen. (HSV)". Ik lees daar toch echt wat anders... Denk niet dat Paulus daar zegt dat er 'scheuringen' moeten zijn.
K
Leg bovenstaande maar eens naast de open brief die vandaag ook op deze site werd gepubliceerd. Kijk alsjeblieft naar wat je verbindt en laat elke gemeente zelf beslissen.
H
Deze kerken waar de vrouw in het ambt wordt toegelaten, daar spelen meer zaken die niet Bijbels zijn. Over het algemeen vinden ze evolutie ook al geen probleem meer en staat genesis 1 tot en met 11 ook al op losse schroeven bij ze. Het huwelijk wordt langzaam aan ook losgelaten en samenwonen wordt toegestaan. Homoseksualiteit hebben vaak ook geen moeite mee, tenminste stapsgewijs wordt dat in die gemeenten ook toegelaten en dan zal op een gegeven moment die mensen ook aan het avondmaal mogen.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events