Voordewind Credits: Anne Paul Roukema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 oktober 2019 door Geerten van Breugel

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind springt vandaag in de bres voor vervolgde christenen: "Een kerk loopt leeg door inval Turkije"

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind weet dat in het noorden van Syrië een huiskerk van start was gegaan. Maar de inval van Turkije gooit roet in het eten. "We horen dat die kerk leegloopt", vertelt hij in gesprek met CIP.nl. De politicus woont vandaag een conferentie bij van de Verenigde Naties (VN) over godsdienstvrijheid en hoopt samen met andere parlementariërs een vuist te maken tegen overheden die de doodstraf hebben staan op bekering. “Iedereen heeft het recht vrij zijn godsdienst uit te oefenen en mensen in bijvoorbeeld Arabische landen moeten zich kunnen bekeren tot het christelijk geloof.”

Het ChristenUnie-Kamerlid maakt zich zorgen om de situatie van vervolgde christenen. Voordewind: “We moeten omzien naar geloofsgenoten in verdrukking. 245 miljoen christenen worden zwaar vervolgd.” Deze conferentie is volgens Voordewind niet bedoeld om in gesprek te gaan met collega’s uit Saoedi-Arabië, een land dat de doodstraf heeft staan op bekering. “Ik heb ze niet op de spreeklijst zien staan. Dat was nog interessanter geweest. Maar naar de conferentie zullen vooral parlementariërs komen die zich wereldwijd betrokken weten en willen pleiten voor de vrijheid van godsdienst. Het doel is zoveel mogelijk parlementsleden te spreken om met elkaar op te trekken en een internationale campagne op te zetten. Als we de handen ineenslaan kunnen we de druk opvoeren op landen waar geloofsvrijheid niet op orde is.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.