esther

God

01 november 2019 door Patrick Simons

Esther Vorsterman vraagt zich af of we Gods stem nog herkennen: "Gods stem kan zo vertrouwd klinken dat je denkt dat het je eigen gedachten zijn"

"God spreekt nog nog steeds, maar we herkennen Zijn stem vaak niet meer", merkt Esther Vorsterman op. Vrijdag 8 november organiseert het Evangelisch Werkverband 'There is more Next: Geloven in méér!', een conferentie met vooral veel onderwijs. Esther spreekt 's middags over het luisteren naar Gods stem.

Tijdens het seminar kijkt Esther samen met de deelnemers hoe God tot ons spreekt. Want dat Hij nog steeds spreekt, dat staat voor haar als een paal boven water: "Hij is nooit gestopt om met ons te communiceren, maar we letten er niet op en herkennen Zijn stem ook niet altijd." Het herkennen van Gods stem kan volgens haar op veel verschillende manieren. "Bij de één spreekt Hij rechtstreeks door het Woord, bij een ander misschien door dromen en visioenen. Ook daar gaat het heel veel over in de Bijbel. Deze beeldtaal zijn we een beetje kwijtgeraakt en we hebben het kind met het badwater weggegooid. God kan overigens ook door de natuur heen spreken. In Spreuken wijst Salomo naar de mier. Met andere woorden, leer je lessen vanuit de natuur en word wijs! God spreekt ook door wonderen en genezingen, engelen, bovennatuurlijke ontmoetingen en door mensen heen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over 'There is more Next: Geloven in méér'

Reacties

Gods stem verstaan?

In dit artikel valt één grote afwezige op!

Wie?
Bedoel je de Heilige Geest Jan?

Hij die in ons woont.

Gods Geest getuigt met onze geest.
Toon meer antwoorden (7)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?