Ds. W. J. Westland

God

24 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Terwijl ds. Westland in de sloot lag, ging de kerkdienst gewoon door: "De Heere heeft mij niet nodig"

“Ik weet nog dat ik toen op mijn horloge keek en dacht: ‘Ik had nu op de preekstoel moeten staan’.” Een paar jaar geleden beleefde ds. W. J. Westland de schrik van zijn leven. Ergens in de Flevolandse polder lag de hervormde predikant met zijn auto in de sloot. Door die ervaring heeft Westland een paar belangrijke lessen geleerd. CIP.nl sprak met de predikant uit Giessendam-Neder-Hardinxveld over het predikantschap, leven met epilepsie en het vertrouwen op de Heere God.

Als kind zag Westland wat het domineesbestaan inhoudt. Zijn vader ds. W. Westland is sinds 1973 actief als predikant. “Bij mij heeft het een positieve indruk achtergelaten. Van dichtbij heb ik mogen zien hoe bijzonder het is om actief te zijn in het koninkrijk van God, op mooie en verdrietige momenten. Onderdeel zijn van een domineesgezin betekent ook dat je regelmatig verhuist naar een andere plaats. Ik heb een vrij meegaand karakter, dus ik heb dat nooit als een last ervaren. Ik vond het niet zo ingewikkeld om nieuwe contacten te leggen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Wel een wonder dat hij niet verdronken is! Omdat hij verteld dat de sloten daar diep zijn en hij buiten bewustzijn was... God heeft hem bewaard!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?