dwdd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 oktober 2019 door Patrick Simons

Onderzoeksjournalisten vertellen over bevindingen gezin Ruinerwold: "Hij is eerder Johannes de Doper dan Jezus"

Steeds meer puzzelstukjes over Gerrit-Jan van D., die met zijn kinderen jarenlang geïsoleerd in een kelder Ruinerwold leefde, vallen op hun plaats. Verschillende kranten kwamen de afgelopen dagen met aanvullende informatie. Dit werd gisteravond besproken bij De Wereld Draait Door met journalisten Silvan Schoonhoven (De Telegraaf) en Xander van Uffelen (Volkskrant).

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken dit nieuws in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf de eerste minuut.

Inmiddels is bekend dat de volwassen kinderen mogelijk tegen hun zin in werden vastgehouden. Zowel Gerrit-Jan D. als huurder en klusjesman Josef B. zitten vast op verdenking van onder meer vrijheidsberoving. Vooral over Gerrit-Jan D. wordt steeds meer bekend. Silvan Schoonhoven vertelt dat De Telegraaf een video in handen heeft gekregen waarin Gerrit-Jan van D. een soort preek van meer dan twee uur houdt. "Het is onderverdeeld in zes afleveringen en hij zet er zijn geloofsvisie uiteen. Hij presenteert zichzelf daar als een soort christelijke magiër, iemand die toegang heeft tot de geestelijke wereld. Hij spreekt ook over een oorlog in die geestenwereld. Hij acht zichzelf in staat om die geesten te beïnvloeden en te manipuleren."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ruinerwold
- In Ruinerwold aangetroffen gezin had banden met Verenigingskerk; videobeelden vader opgedoken
- Vader wachtte met zes kinderen in zijn boerderij op het einde der tijden: "Het begon eigenlijk al bij de vroege christenen"
- Pro-formazitting gezin Ruinerwold: Vader mishandelde en misbruikte kinderen vanwege 'boze geesten'
- Predikant Ruinerwold over dorpsgenoten die eindtijd afwachtten in kelder: "Onvoorstelbaar dat dit gebeurde"
Meer over Ruinerwold »

Reacties

Triest dat Gerrit Jan D. alias John Eagle, die wel terecht erop wees dat er sprake is van een geestelijke strijd, zo in de war is geraakt door allerlei elementen uit het christelijk geloof, boeddhisme, new age, tai chi etc. met elkaar te mengen.

Daaruit blijkt weer dat het beter is alleen de Bijbel als basis van ons leven te nemen en het alleen onder de leiding van de Heilige Geest in te richten.

B
Mensen die de bijbel alleen als basis van ons leven nemen worden precies zoals Gerrit jan D. Bang voor alles wat anders is. In een hutje leven..Er is geen geestelijke strijd gaande, behalve tussen de oren van mensen die daar in geloven.
B
Maar met de bijbel en de HG beginnen veel sektes wel, maar daarna gaat het fout. De leider wordt superieur en gaan zich profeet noemen enz. Ondertussen is de groep al gehersenspoeld en dus volgeling. Vervolgens gaat de leider de meest rare dingen doen als profeet in de naam van God, want hij krijgt het van boven door. Enz enz
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen