bram beute
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 oktober 2019 door Patrick Simons

Dominee Bram Beute wil dat we de stilte opzoeken en geloven als een kind: "Al is dat iets anders dan simplistisch geloven"

Is de Bijbel voorspelbaar en saai? Sommigen vinden van wel. Toch staat de Bijbel volgens dominee Bram Beute vol met verrassingen. Hij schreef er het boek 'De omgekeerde wereld van God' over waarin hij je uitdaagt om sommige dingen in de Bijbel eens van de andere kant te bekijken. CIP.nl sprak met hem over diverse onderwerpen die in het boek ter sprake komen en maakte een tweeluik. Vandaag deel 1: God loven in stilte en geloven als een kind.

De stilte opzoeken om God te loven, het lijkt soms wel alsof we het bewust zoveel mogelijk vermijden. Zijn we bang geworden voor de stilte? Het is volgens dominee Bram Beute in ieder geval best wel spannend. "Als je echt stil gaat zitten en niets doet, geeft dat ruimte aan allerlei gedachten die normaal gesproken wegdrukken. Het geeft ook letterlijk een gevoel van leegheid. En die leegheid heeft ook iets beangstigend. We doen liever leuke of nuttige dingen. Stilte is simpelweg even niets doen en dat is best wel spannend. Dan komen er namelijk vragen naar boven over de betekenis van je leven."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Bram Beute
- Dominee Bram Beute vergelijkt de barmhartige Samaritaan met de barmhartige moslim: "Vroeger waren de Joden de zondebok, nu zijn het moslims"
Meer over Bram Beute »

Bestel hier 'De omgekeerde wereld van God'.

Reacties

C
Nou begin ik het te snappen een beetje

Dat moeten roken he.

Lastige verslaving

Je hebt altijd iets in je handen
E
Als kind begrijp je vaak niet alles en vraag je je vader om uitleg en weet je dat je door op hem te vertrouwen, veilig bent. Zo zie ik het, Je neemt Hem aan in het volste vertrouwen, zoals een kind zijn vader vertrouwt. Je belijdt ook eerlijk wat je fout hebt gedaan, zodat je altijd met een schoon geweten leeft.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen