Evangelist uit Amerika doe is lief
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 oktober 2019 door Patrick Goede

Pastor John MacArthur denigrerend richting Beth Moore: "Ga naar huis. Er is geen ruimte voor een vrouw om iets Bijbels uit te leggen. Punt. Uit."

Pastor John MacArthur van de Grace Community Church in Californië heeft zich de woede van veel christenen op de hals gehaald. Hij sprak op denigrerende wijze over zijn vrouwelijke collega Beth Moore. MacArthur is uitermate kritisch over vrouwen die vanuit de Bijbel onderwijs geven. Een taak die volgens hem alleen is weggelegd voor mannen. De controverse ontstond tijdens de Truth Matters Conference. De host van de conferentie vroeg John om een reactie op de woorden: 'Beth Moore', waarop hij antwoordde: "Go home." Oftewel: "Ga naar huis". 

Het antwoord op de vraag werd met gejuich en applaus ontvangen door het publiek. De conferentie is georganiseerd door John MacArthurs eigen kerk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Vrouw in de kerk
- Mogen vrouwen preken? Dit zijn de voors en tegens!
- Dr. Bert Loonstra: "Logisch dat Paulus zei dat vrouwen moeten zwijgen"
- Vrouwen in het ambt? Dit zegt de Bijbel volgens Stefan
- Vrouwen moeten hun mond houden
- Vrouwen moeten zich onderwerpen aan hun man: hoe zit dat eigenlijk?
Meer over Vrouw in de kerk »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het gewicht dat aan TV dominee's in Amerika wordt toegekend en de enorme invloed die ze hebben op politieke bewindslieden waaronder presidenten, maakt van hen speciale wezens in de typische Amerikaanse cultuur. De Amerikanen zelf geven hen daarvoor de ruimte. Het zijn goeroe's, waarvan er diverse een buitensporig leven leiden qua rijkdom en entourage. Goed blijven volgen deze mannen en let op hun handel en wandel. Naïviteit is er genoeg!
Ik heb John MacArthur hoog zitten, gebruik diens studiebijbel en heb een paar boeken van hem, MacArthur heeft gelijk dat het vrouwen EXPLICIET verboden is om de Bijbel uit te leggen, zie 1 Timoteus 2:12 (ook al doen ze het vaak wel goed), net zo als hij gelijk heeft dat de cultuur waarin men leeft geen primaat mag krijgen bij de manier waarop de Bijbel wordt begrepen. De Bijbel staat m.i. wel toe dat vrouwen belangrijke taken vervullen in een kerkgemeenschap inclusief op waarheden wijzen en gebeden uitspreken.
Ja Kees, ik heb in mijn leven heel veel gehad aan wat in Jeremia 17: 5-11 is vermeld. Ik dank veel van mijn bescheiden kennis aan Godsvruchtige vrouwen, die met (G)eestelijke wijsheid, gedegen onderwijs hebben gegeven en waarvan ik de vruchten mag proeven tot op de huidige dag. Veel roeptoeters hebben thuis weinig in te brengen, ook dat is Amerika....
Toon meer antwoorden (11)
Toon meer reacties (10)