Ds. A. C. Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Uitslag droomde van een leven als voetballer: "Vanwege het vele gevloek voelde ik mij steeds minder thuis in de voetbalwereld" - CIP Podcast

Doelpunten maken en toegejuicht worden door het voetbalpubliek. Dat was dé grote droom van ds. A. C. Uitslag. In een nieuwe CIP Podcast vertelt de christelijke gereformeerde predikant uit Urk hoe deze droom in duigen viel. "Vanwege het vele gevloek voelde ik mij steeds minder thuis in de voetbalwereld."

Ds. Uitslag werd als kind door zijn vader meegenomen naar de plaatselijke voetbalclub. “Als 6-jarige werd ik lid. Het leek mij heel mooi om in grote stadions te spelen waar het publiek je toejuicht. Ik ben mij ervan bewust dat ik een hele andere droom zou hebben gehad als ik niet op deze manier zou zijn grootgebracht. Dromen hebben altijd te maken met de omgeving waarin je opgroeit."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Ruimte voor vrouwelijke ambtsdragers in GKv: goed nieuws? - CIP Podcast
- Christenen geschokt door drama kamp Moria: hoe nu verder? - CIP Podcast
- Moeten christenen kiezen tussen Israël en de Palestijnen? - CIP Podcast
- Refojongeren vinden Statenvertaling niet meer van deze tijd: bijzonder? - CIP Podcast
- CIP-redacteur deelt ergernis van de week - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Reacties

T
Voetbal en voetbal triomfen zijn op zich mooi, maar een mens kan er hooguit zo'n 60 jaar van genieten. Maar wie de Heer Jezus volgt kan een kroon krijgen die zelfs na 1 triljoen jaar nog net zo mooi is als op de dag van uitreiking.
T
Ik heb een tijdsperiode genoemd omdat wij mensen ons moeilijk een voorstelling van de eeuwigheid kunnen maken. Helemaal van begrippen als eeuwigheid der eeuwigheden en alle eeuwigheden.
W
Wat onjuist en met een zo beperkt blikveld om het voetbal zo neer te zetten, alsof in de maatschappij en vooral in het bedrijfsleven en de KERK niet op grote schaal in woord en vooral in daad gevloekt wordt. Als je in Apeldoorn gestudeerd heb zou je beter moeten weten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!