hugo bos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 oktober 2019 door Patrick Simons

Congres van conservatieve christenen trekt aandacht: 'FvD-minnende christenen'

Afgelopen zaterdag werd in Haarlem het congres 'Cultuur onder vuur' georganiseerd. Het congres, dat werd georganiseerd door Civitas Christiana, werd met name bezocht door zeer conservatieve katholieken, maar ook andere mensen uit de conservatieve hoek in Nederland, gelovig of niet-gelovig, waren bij het congres aanwezig.

Het was voor journalist Chris Aalberts in ieder geval aanleiding om bij het congres aanwezig te zijn en er een artikel over te publiceren op The Post Online (TPO). De journalist, die in het dagelijks leven overal is waar Forum voor Democratie iets organiseert en daarover schrijft, zag een duidelijke link tussen de politieke partij en het congres. Hij schrijft zelfs over 'FvD-minnende christenen'. Dat concludeert Aalberts naar aanleiding van overeenkomsten in de standpunten én het feit dat er mensen bij het congres aanwezig zijn die lid zijn van de politieke partij.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Om op de laatste vraag antwoord te geven:

Niet elke naaste hoeft in mijn huis te wonen, terwijl ik hem wél als naaste liefheb en zijn leed wil proberen te verzachten.

Evenzo, ga ik niet met de buren in één grote woning wonen, maar tracht ik wel een meelevende buur te zijn die de noden probeert te verzachten.
H
@Hans, Eens met je christelijke reactie op de laatste vraag. Het beginsel “eigen volk eerst” hoeft niet te betekenen dat je niet naar de naaste omziet. Ik zie de verantwoordelijkheid voor het welzijn van mijn huisgenoten als eerste prioriteit daarna volgt hulp aan anderen. Volgens mij zou dat in groter verband - de overheid - ook moeten gelden. Baas in eigen land. Daarmee zitten deze conservatieven ( de anti FvD journalist ten spijt ) er niet zover naast en kunnen op mijn sympathie rekenen.

W
Die vragen die blijven hangen met name op het gebied van naastenliefde, zegt alles over de hartsgesteldheid van deze kouwe nare liefdeloze harten van deze mensen in deze organisatie. Het zijn “cultuur christenen” maar kennen Jezus niet. Heb uw naaste lief behalve, .... vul maar in. Ze strijden alleen voor hun eigen bezit en wereldse verworvenheden. Met angst in hun hart om die kwijt te raken. Angst die zomaar een voedingsbodem voor agressie kan zijn
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events