voordewind
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 oktober 2019 door Patrick Simons

Niet iedereen blij met akkoord Verenigde Staten en Turkije: "Slag in het gezicht van Koerden en christenen"

In een gezamenlijke verklaring van de Verenigde Staten en Turkije is naar buiten gebracht dat er een staakt-het-vuren komt in het grensgebied met Syrië. Wat dit in de praktijk voor verschil maakt, is echter nog maar de vraag. Bovendien is lang niet iedereen blij met het akkoord.

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken de Turkse invasie in de CIP Podcast (vanaf minuut 14).

Wat houdt het akkoord eigenlijk precies in? Allereerst heeft Turkije toegezed om in ieder geval 120 uur te stoppen met aanvallen in het grensgebied. Wanneer Koerdische YPG-milities het gebeid verlaten, zal het offensief definitief stoppen. Een onderdeel van het akkoord is dat Turkije haar zin krijgt met betrekking tot de bufferzone tegen terrorisme die ze in het grensgebied willen maken. Als het akkoord wordt uitgevoerd door Turkije, trekt de VS de aangekondigde sancties in.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Vanavond in nieuwsuur is gebleken, uit het interview met de Amerikaanse ambassadeur, dat Nederland niet wilde ingaan op het Amerikaanse verzoek om grondtroepen te leveren. De Nederlandse politiek staat voor de zoveelste keer voorschut!!!!
J
De landen willen gewoon oorlog ook Nederland ,als je dat nog niet ziet moet je naar de oogarts. Trump is de enige die het juiste doet het Westen heeft Amerika lang genoeg voor het karretje gespannen. Daarom steigeren ze overal.
B
Als 150 Amerikaanse militairen de al langer op handen zijnde plannen van Erdogan konden tegen houden, waarom geen snelle interventie van de NAVO ter vervanging? ..... te simpel geredeneerd.... Waarom geen Nederlandse mariniers/commando’s/ luchtmobiele brigade ingezet? Voor de bescherming van onschuldige burgers. Wanneer kom je als politicus eens met dergelijke voorstellen. Spierballen taal.... nee het gaat om humanitaire hulp.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.