Menno Hanse

God

17 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Menno Hanse: “Christelijke bubbel in onze Biblebelt vormt gevaar”

“Wanneer je als kerk vijf jaar lang niet iemand hebt gedoopt zonder christelijke achtergrond, ben je de relevantie voor je omgeving kwijtgeraakt”, zegt Menno Hanse. Onlangs wees hij op de evangelische golf die nu en de komende jaren de BibleBelt treft. In dit vervolginterview kijkt hij kritisch naar de evangelische beweging én de reformatorische cultuur.

In ons eerste interview zei je over je veranderde manier van geloven: ‘Ik verlangde steeds meer naar het ervaren en beleven van God. Een rationele geloofsbeleving kwam steeds meer op de achtergrond en emotie op de voorgrond.’ Daar zijn wat kritische reacties op geweest. Wat bedoelde je met je opmerking?
“Dat was niet zwart-wit bedoeld”, maakt Menno duidelijk. “Bij mij gaan gevoel en verstand meestal hand in hand. Maar voor mij geldt, en ik denk ook voor de rest van mijn generatie, dat we kind zijn van een belevingsmaatschappij. Dat is een reactie op het rationele modernisme, waarvan de meeste traditionele kerken op een bepaalde manier een product zijn. Als ik heel eerlijk op mezelf reflecteer, speelt gevoel een belangrijkere rol: ik ben nu eenmaal een kind van deze tijd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Een dienst heeft voor mij pas echt waarde, ongeacht de vorm, als die relatie met God ook echt in gezamenlijkheid beleefd wordt.De spijker op zijn kop.
K
Wanneer je op zondag de zelfde mensen ziet als de 6 dagen er voor, kan de bubbel een gevaar worden. Maar voor veel mensen is de dienst op zondag een oase van rust. De kerk is meer dan een evangelisatiebeweging.
REAGEER
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Jeffrey vond Ds. De Heer een ketter