Priester
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 november 2019 door Patrick Goede

Priester Antoine Bodar: "Ik voel mij vaak meer thuis bij protestanten dan bij katholieken"

Priester Antoine Bodar zegt zich "vaker meer thuis te voelen bij protestanten dan bij katholieken", dit heeft volgens hem te maken met de "scheiding tussen de orthodoxe en vrijzinnige kerk". In dit derde deel van Openhartig gesprek met priester Antoine Bodar, gaat de priester dieper in op de verschillen tussen de Rooms katholieke kerk en de protestantse kerk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Antoine Bodar
- Priester Antoine Bodar was slachtoffer van ongewenst seksueel contact: "Ik was te onervaren en te onzeker om te reageren"
- Openhartig gesprek met priester Antoine Bodar: "Uitverkoren zijn door God betekent voor mij: extra hard werken"
Meer over Antoine Bodar »

Reacties

Gelukkig en terecht stelt Antoine Bodar dat Mara niet wordt aanbeden. Maar het is absoluut niet met de Bijbel te onderbouwen dat zij niet gezondigd zou hebben (“Want allen hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods” - Rom. 3:23 ). Bodar wijst nog op de traditie, maar een traditie die strijdig is met het Woord van God, is al eeuwen een valkuil gebleken. Zie https://stichting-promise.nl/pastorale-onderwerpen/mariaverering-getoetst-aan-de-bijbel.htm
J
Er wordt wel TOT Maria gebeden. Zij is in RK kringen de 'moeder van God' en mede-verlosseres. Ook zou zij maagd zijn gebleven. Hoe verknipt wil je het hebben?
Toon meer antwoorden (22)
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen