Priester
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 november 2019 door Patrick Goede

Openhartig gesprek met priester Antoine Bodar: "Uitverkoren zijn door God betekent voor mij: extra hard werken"

Voor de vierde keer heb ik het bijzondere voorrecht met priester Antoine Bodar aan één tafel te zitten voor een persoonlijk gesprek. In de pastorie van de Papegaai ontvangt hij mij, gelegen tussen de drukste straten van Amsterdam, de Kalverstraat en ‘t Spui. De laatste keer dat wij elkaar spraken was ik behoorlijk vastgelopen in het leven. Precies op dat moment gaf de priester mij het broodnodige perspectief om weer met vertrouwen de toekomst tegemoet te treden. Ik ben hem daar nog altijd zeer dankbaar voor.

Ik gebruikte in mijn zoektocht naar vervulling op een festival voor het eerst XTC. Tijdens deze drugstrip stond ik doodsangsten uit en twijfelde ik aan zo’n beetje alles. Het was een levensbepalend moment. Toen ik dit, destijds vol schaamte, aan priester Bodar vertelde, deelde hij een kwetsbaar moment uit zijn eigen jeugd waardoor ik mij zeer begrepen voelde. “Inderdaad, dat klopt”, zegt de priester nu ik dat moment ter sprake breng, “daarna heb ik dat ook nooit meer gedaan. Het werd mij toen min of meer opgedrongen door een vriend. Vreselijk! Ik weet dat nog altijd en ik weet ook nog steeds hoe vreselijk het was”, zegt de eerwaarde.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Antoine Bodar
- Priester Antoine Bodar: "Ik voel mij vaak meer thuis bij protestanten dan bij katholieken"
- Priester Antoine Bodar was slachtoffer van ongewenst seksueel contact: "Ik was te onervaren en te onzeker om te reageren"
Meer over Antoine Bodar »

Reacties

H
Antoine Bodar noemde de keuze voor ds. C. ter Linden als voorganger in de huwelijksdienst van prins Willem Alexander en Maxima een teken van de vrijzinnige instelling van het Koninklijk

Huis. Hij begreep heel goed waar het aan ontbrak. Ik voel mij meer verbonden met deze oprechte openhartige Rooms

Katholieke christen dan met de vrijzinnigheid in de protestantse kerken.
K
Dat is je goed recht. Al wordt vrijzinnigheid nog al eens geduid als alles wat protestants is en lichter dan het eigen denken. Maar ook vrijzinnige zijn op hun manier gelovigen.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen