segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2019 door Patrick Simons

Gert-Jan Segers voelt zich medeverantwoordelijk voor situatie Noord-Syrië: "Het spijt mij vooral dat wij de Koerden in de steek hebben gelaten"

De situatie in Noord-Syrië wordt hoe langer hoe erger. Het dodenaantal blijkt oplopen en ook het Syrische leger bemoeit zich er inmiddels mee. Bovendien dreigen een groot aantal IS'ers uit Koerdische kampen te ontsnappen. Volgens CU-voorman Gert-Jan Segers is dat een bedreiging voor onze veiligheid.

Daarom wil Segers dat Nederland gaat onderzoeken of het mogelijk is om Nederlandse IS-strijders terug te halen. Hij stelt bij BNR dat de binnenlandse veiligheid de hoogste prioriteit heeft. "Wij willen onderzoek om te kijken of het nodig is, of het kan en of het in het belang van onze veiligheid is. Wanneer het in het belang van onze veiligheid is, dan moeten we het doen", zegt hij over het al dan niet terughalen van de terroristen naar Nederland.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Een logische reactie zou zijn om uit de coalitie te stappen... Het is een zwak excuus dat beleid t.o.v. deze crisis bij het kabinet ligt, die vervolgens de verantwoordelijkheid doorschuift naar de tandeloze en besluiteloze EU. Spijtbetuiging zonder consequenties is in deze niet echt serieus te nemen... Hooguit een cosmetisch smeerseltje.
G
Uit de coalitie stappen betekent ook: nog verder van het roer af staan...

Wat kan Segers dan nog doen?
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.