Koert Koster

God

15 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Koert Koster herkent zich in het lijden van Job: "We mogen het hartgrondig oneens zijn met God"

“Hele generaties zijn opgevoed met de idee dat we lijden zonder slag of stoot ‘uit Gods milde Vaderhand’ moeten ontvangen. Job verwijst die gedachte naar het rijk der fabelen”, zegt Koert Koster. Jobs lijden was zowel psychisch, lichamelijk, geestelijk als sociaal. Koert herkent zich in zijn lijden en besloot daarom het boek ‘Job en het persoonlijke lijden’ te schrijven. “Job begreep God niet. Ik ook niet.”

Je hebt zelf te maken gehad met sociaal, emotioneel en psychisch lijden. Kun je uitleggen hoe dit lijden tot uiting komt en hoe je dagelijks leven erdoor wordt gestempeld?
“Ik kreeg al met persoonlijk lijden te maken toen ik acht jaar oud was. Mijn vader was toen doodziek en stierf binnen een jaar aan de gevolgen van leukemie. Dit verlies is een psychische aderlating voor mij geweest. Ineens was hij er niet meer. Althans, zo voelde het. De confrontatie met deze ziekte als kind was bijzonder zwaar. Ik herinner hem als een man met een glad, kaal hoofd, want in de zomer kriebelde zijn pruik teveel. Ook herinner ik me dat hij eierdooiers in de soep deed. Hij volgde – meen ik – het dokter Moermandieet.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Koert Koster te bekijken of te bestellen

Reacties

Mooi doorleefd verhaal. Helemaal eens !
REAGEER
W
Geweldig! Koert, moedig om deze zware doorleefde tijden te delen. Het getuigt van echte moed om dit met ons te delen! Godszegen....
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Jeffrey vond Ds. De Heer een ketter