Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Christelijke leiders reageren op Trumps besluit troepen terug te trekken uit Syrië: ”Slecht” en ”onrechtvaardig”

Verschillende Amerikaanse evangelicale leiders hebben afkeurend gereageerd op het besluit van president Donald Trump om de Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken. Hiermee zou hij de Koerden en christenen in het gebied in de steek laten. Onder anderen dominee Franklin Graham vraagt de president zijn besluit ”te heroverwegen”. Ook Pat Robertson, host van de ”700 Club”, het vlaggenschip van de christelijke nieuwszender CBN, zegt ”erg geschokt” te zijn door Trumps beslissing om de Koerden te ”verraden”, die een grote rol speelden in het verdrijven van IS.

Ook Russell Moore, theoloog en voorzitter van de Ethics & Religious Liberty Commission, de tak van het openbaar beleid van de Southern Baptist Convention, zegt het op Twitter ”slecht” en ”onrechtvaardig” te vinden. Hierbij citeert Moore Psalm 73:11: En de goddeloze zegt: Hoe kan God het weten? Zou de Allerhoogste er weet van hebben?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Trump was al veel eerder van plan om uit Syrië te vertrekken. Dus dit is geen nieuws.

Waar waren al die andere landen die nu moord en brand schreeuwen....? Nergens, nagenoeg alleen de VS was ( illegaal!) in Syrië.

Maar goed , gaat nu de Europese unie, Erdogan aan de tand voelen..., ik denk het niet. Erdogan heeft een heel sterk wapen in handen , dat door de EU zelf aan hem is "verstrekt.
H
@Hans. Inderdaad dit is geen nieuws, dit was voorspelbaar.

We zagen precies het zelfde gebeuren met de Mexicaanse grensmuur. Obama starte de bouw maar toen Trump de grensmuur wilde voltooien stonden de democraten op hun achterste benen. Ik ga geen lans breken voor Trump maar de media is tegenwoordig wel erg gekleurd.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.