rechter

Nieuws

09 oktober 2019 door Patrick Simons

Rechter geeft voor moord veroordeelde vrouw een Bijbel én een knuffel

Rechter Tammy Kemp is een bijzondere verschijning. De uitgesproken christen heeft een Bijbel in haar werkkamer en iedere dag bidt ze voordat ze begint met haar werk. Laatst maakte ze in haar rechtszaal iets heel bijzonders mee. Ze gaf een veroordeelde moordenaar een knuffel én een Bijbel. The New York Times tekende het bijzondere verhaal op in een portret van de rechter.

De rechtszaak was gericht tegen een blanke politieagente die, buiten werktijd, een ongewapende zwarte man doodschoot in zijn eigen apartement. Amber R. Guyger werd door de jury veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Het waren de laatste momenten in de rechtszaal die echter pas echt indruk maakten. Eerst nam de broer van de vermoorde man het woord. Hij richtte zich rechtstreeks tot de verdachte. In plaats van boze woorden vroeg hij meermaals om een knuffel. Rechter Kemp stond hem dit toe. Toen de jury uitspraak had gedaan, ging Kemp vervolgens naar de familie van het slachtoffer om ze te condoleren. Daarna stopte ze ook nog even bij de verdachte. Ze zei tegen haar: "Ms. Guyger, de broer van het slachtoffer heeft u vergeven. Probeer alstublieft ook uzelf te vergeven, zodat u een goed leven kunt leven wanneer u uit de gevangenis komt."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Dit is een fantastische rechter, die laat zien dat de zonde wel gestraft moet worden, maar de zondaar verdient Gods barmhartigheid. Deze agente kan nu in de gevangenis lezen in Gods woord en haar leven fundamenteel een nieuwe wending geven!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!