erdogan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 oktober 2019 door Patrick Simons

Grote onrust in Noord-Syrië: "Zet maximale druk op Trump en Erdogan om slachtpartij te voorkomen"

Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, kondigde aan dat hij zijn troepen terug gaat trekken uit delen van Syrië. De gevolgen daarvan zijn, met name voor de Koerden, behoorlijk groot. Maar hoe reageerden christelijke politici hier eigenlijk op?

De gevolgen van de aangekondigde terugtrekking van het Amerikaanse leger zijn haast niet te overzien. Ook voor christenen, want in het bewuste gebied aan de Turkse grens wonen zo'n 100.000 christenen volgens CBN News. Turkije zal Noord-Syrië innemen aangezien president Erdogan al heeft aangegeven een bufferzone in het gebied te willen creëren om hier vluchtelingen te plaatsen. Dat zal echter niet zonder slag of stoot gaan. De verwachting is dat het vechten wordt en dat er de chaos de talloze IS mannen en vrouwen die in deze regio gevangen worden gehouden, zullen ontsnappen. Daarbij zal er vermoedelijk een nieuwe vluchtelingenstroom op gang komen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

De Europese landen hebben nagenoeg niets gedaan voor de Syrische Koerden. De VS heeft ze lang geholpen en enigzins kunnen beschermen.

Maar Trump heeft duidelijk aangegeven niet te zitten wachten op een nieuwe oorlog (Met Turkije?); hij had al veel langer willen vertrekken.

En nu klaagt de hele wereld...

Waar waren ze!!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.