Sepideh Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

08 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Sepideh vluchtte naar Nederland, en woont hier nu 'illegaal': "Ik moet kunnen bewijzen dat ik christen ben"

Toen de Iraanse Sepideh tot geloof kwam, gaf dat haar "echte vrede". Haar keuze had echter grote gevolgen: toen ze haar ideeën over het christendom deelde, tipten klasgenoten de geheime dienst. Noodgedwongen vluchtte ze met haar vader naar Nederland, waar ze nu 'illegaal' verblijft, omdat de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) haar verhaal niet gelooft. Dit is het tweede en laatste deel van het gesprek met Sepideh.

Sepideh praat aan één stuk, afwisselend in het Engels en Nederlands. De taal is ze al behoorlijk meester. Toen ze tot geloof kwam in Iran wilde ze haar verhaal graag delen. "Op school gaf mijn lerares haar visie op het christendom en zei dat het niet goed was. Maar ik vond dat haar ideëen niet juist waren en zei dat ze het respectvol moest benaderen. Ze stuurde mij eruit." Toen klasgenoten haar daarop aanspraken, gaf de Iraanse ronduit toe dat ze niets verkeerds zag in het christelijk geloof. "Mijn klasgenoten vertelden me dat ik een ketter was, en beïnvloed werd door slechte mensen om mij heen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Als christen moet je een verblijfsvergunning krijgen die kan je niet terug sturen dat is moord.
H
Helemaal mee eens. Christenen worden steeds vaker en heftiger vervolgd in steeds meer landen. Dat geldt nog meer voor bekeerde Christenen vanuit de Islam, Hindoeisme en zelfs Boedisme.
J
En toch wijst de IND de verblijfsvergunning af bij wedergeboren christenen! En zoals Sepideh vertelt klopt het ook; meerdere personen van de IND die wellicht in theorie zich christen noemen maar die geen inzicht hebben wie een volgeling van Christus is en dan daarover nog oordelen dat ze geen christen zijn!!! Intriest is deze situatie en dat "verhuizen"van AZC naar AZC is ook zoiets....zo moeilijk voor hun...elke keer weer afscheid nemen van de mensen die ze hebben leren kennen. Al deze zaken zijn maar bij weinigen bekend.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen