Oeds Blok

God

09 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Oeds Blok vertelt over zijn tweede bekering: "Ik liet de ‘christelijke wereld’ los om mensen in onze wijk te ontmoeten"

“Mijn sociale leven zat vol met mensen die in Jezus geloven. Ik heb de ‘christelijke wereld’ losgelaten om mensen in onze wijk te ontmoeten”, vertelt Oeds Blok. In 2012 ging hij samen met buurtgenoten experimenteren met een buurtkerk in de Amersfoortse volkswijk Soesterkwartier. Daar heeft de voorganger geleerd om open te staan voor anderen en buurtgenoten niet te zien als een object. Binnenkort deelt Oeds zijn lessen op de studiebijeenkomst Open voor de ANDER van Missie.nu, in samenwerking met Weetwatjegelooft.nl.

De pionier merkt op dat er in de vorige eeuw in de zending een beweging is gemaakt ‘van expansie naar ontmoeting’. “Vroeger stond zending vooral in het kader van ‘het veroveren van de wereld voor Christus’. Het was eenrichtingsverkeer vanuit de houding ‘wij weten het’, met weinig ruimte voor de eigenheid van de ander. Het gevolg was dat de ander vanuit zendingsdrang een object werd. Voor je het weet draaf je door in ‘expansiedenken’ waarbij wordt vergeten dat je met mensen te maken hebt.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Lees hier meer over de studiebijeenkomst ‘Open voor de ANDER’

Reacties

H
Geweldig, dit is wat Jezus bedoelde volgens mij!
REAGEER
A
Een artikel naar mijn hart , dit is wat ik altijd heb ervaren ,gedacht , gedaan ,maar ik kon het niet onder woorden brengen ,heb me altijd als een vis in het water ervaren ,tussen de eenzame ouderen ,jongeren die geen vader of moeder meer hebben ,de buurt cafetaria waar ik met warmte wordt ontvangen ,interesses delen ,en Jezus uitleven ,in woord en daad ,Ja inderdaad de christelijke cultuur waar het soms ook niet prettig is om daar te vaak in te bewegen en te zijn .
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!